VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Akcesoria dla V-Stroma / Bagaż -> Opinie - GIVI OUTBACK TREKKER do DL 650
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Opinie - GIVI OUTBACK TREKKER do DL 650
PostWysłany: Wto 20:32, 05 Kwi 2016
Fajtlapek
A1

 
Dołączył: 04 Paź 2015
Posty: 47
Przeczytał: 27 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Poznań





Cześć,

Zastanawiam się nad zakupem kufrów aluminiowych do mojego 650.
Z początku wybrałem nowy wypust GIVI model Outback trekker 58l, ale teraz mam wątpliwości co do jego dużych rozmiarów.
Ktoś może jeździ z takim kufrem u siebie ?
Macie może jakieś inne propozycje co do aluminiowych kufrów innych producentów dla 650 ?

Poniżej znalazłem filmik z założonymi wszystkimi kuframi Outback trekker, aczkolwiek tam centralny jest ten mniejszy model.

https://www.youtube.com/watch?v=N7-d7FjVziI

Dzięki za wasze opinie i rady !
Fajt


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:54, 05 Kwi 2016
Misiek
A

 
Dołączył: 07 Wrz 2012
Posty: 124
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gorzów Wlkp





Mam centrala Givi Outback Trekker 58l - fajny pojemny kufer .Często jeżdże z plecaczkiem więc zawsze jest co zapakować , a i na krótsze trasy samemu też fajnie mieć gdzie spakować kask i kurtkę .
Na bokach mam alu kufry Hepco Becker 30l i 40l co w sumie daje całkiem sporo miejsca do zapakowania zwłaszcza na dłuższe wyjazdy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 22:35, 05 Kwi 2016
Fajtlapek
A1

 
Dołączył: 04 Paź 2015
Posty: 47
Przeczytał: 27 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Poznań





Mozna prosic o fotki ? Chce zobaczyc jak szeroko wystaje poza motocykl.
Nie ma problemow przy duzych predkosciach z tym kufrem? Jak mocowanie motocykl plyta plyta kufer? Czy jest to warty tych pieniedzy zestaw?
Z gory dzieki za pomoc!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 22:42, 05 Kwi 2016
gzub
A2

 
Dołączył: 20 Gru 2015
Posty: 64
Przeczytał: 40 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bydgoszcz





Miałem podobny dylemat, wybrałem mniejszy trochę kufer polskiego producenta apduro. Kufer 45 litrów w sam raz komponuje sie na dl. Ten trekker jest jednak mega szeroki i wielki, zapewne mając spory wpływ na aerodynamikę. No i apduro kosztuje zdecydowanie mniej, a jakość na bardzo wysokim poziomie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:11, 06 Kwi 2016
prostyelektryk
Motonita

 
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 508
Przeczytał: 51 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Śląsk





Przy tak dużym i ciężkim kufrze ograniczeniem może być nośność bagażnika. Jeśłi jeżdzisz sam to proponuję zamontować jak najbliżej siedzenia.

Mam lżejszy plastikowy givi trekker 52l i załadowany laptopem i narzędziami mocno wygina na wybojach oryginalny bagażnik Suzuki.
Na marginesie kufer z tworzywa jest dużo bardziej opływowy i nie wygląda jakbyś wiózł paczkę na pocztę.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:16, 06 Kwi 2016
biblo
DeTox nie pomoże

 
Dołączył: 08 Maj 2012
Posty: 2910
Przeczytał: 113 tematy

Pomógł: 37 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: W-wa





prostyelektryk napisał:

Na marginesie kufer z tworzywa jest dużo bardziej opływowy i nie wygląda jakbyś wiózł paczkę na pocztę.


Albo pizze wieczorami Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 22:33, 14 Kwi 2016
Wiedźma
A2

 
Dołączył: 17 Cze 2013
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Puszcza Mariańska





biblo napisał:
prostyelektryk napisał:

Na marginesie kufer z tworzywa jest dużo bardziej opływowy i nie wygląda jakbyś wiózł paczkę na pocztę.


Albo pizze wieczorami Wink

Moja małżonka mówi na to "pojemniki do transportu organów do przeszczepu" Very Happy. Kobiety...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Wiedźma dnia Czw 22:36, 14 Kwi 2016, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 22:42, 14 Kwi 2016
Seba71
Motocyklista

 
Dołączył: 06 Lip 2014
Posty: 388
Przeczytał: 60 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Opole





Mam mniejszy i jestem bardzo zadowolony,trzeba jednak pomyśleć o torbie wewnętrznej bo potrafi nieźle hałasować jak coś puka wewnątrz o ścianki jadąc po wybojach. Nie wiem jak zachowa się załadowany max duży kufer, czy aby nie będzie podnosić przodu .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 7:37, 16 Kwi 2016
merc
A

 
Dołączył: 18 Paź 2015
Posty: 121
Przeczytał: 207 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: radzymin





Jaka plyte zastosowales?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 22:57, 16 Kwi 2016
Fajtlapek
A1

 
Dołączył: 04 Paź 2015
Posty: 47
Przeczytał: 27 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Poznań





Zakupiłem w MotoFactory czarny duży 58l z płytą SRA3101.
Niestety kufer przyszedł z wadą fabryczną (uwypuklenie od wewnątrz) dlatego będę go wymieniał.
Jak będę miał zdjęcia to prześlę.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Fajtlapek dnia Pon 20:12, 18 Kwi 2016, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 20:42, 17 Kwi 2016
Beny
A

 
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 105
Przeczytał: 19 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gliwice





Ja zastanawiałem się i przymierzałem obie wielkości, wybrałem mniejszy 42l - jestem mega zadowolony.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Opinie - GIVI OUTBACK TREKKER do DL 650
Forum VStromClub Strona Główna -> Bagaż
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin