VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Akcesoria dla motocyklisty / Ciuchy -> Deszczówka, propozycje, opinie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Deszczówka, propozycje, opinie
PostWysłany: Śro 14:28, 12 Maj 2010
Adamar
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 1218
Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: CK





Jak w temacie, nie mam żadnego doświadczenia, starałem się unikać jazdy w deszczu, zaproponujcie co kupić, na co zwracać uwagę, dzięki Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 14:53, 12 Maj 2010
ologc
Administrator

 
Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 1636
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Monachium/Gdańsk





http://www.vstromclub.fora.pl/akcesoria-dla-motocyklisty,36/pytanko-o-ubranko,1644.html


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 15:00, 12 Maj 2010
Spider
A

 
Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 136
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Radomsko





ja mam coś takiego
http://allegro.pl/item1004339668_kombinezon_przeciwdeszczowy_sidi_k_out_sklep_lodz.html
i muszę przyznać że jest ok, testowałem już wiele przeciwdeszczówek i muszę odradzić kombinezony jednoczęściowe (jak by nie był zamek zabezpieczony to i tak w pewnym momencie woda znajdzie sobie dojście do wewnątrz u dołu zamka) wiem coś o tym bo z ostatnich wakacji wracałem 700km non stop w deszczu i ulewie naprzemiennie. 2-częsciowe zakłada się znacznie lepiej i swoją funkcję spełniają znacznie lepiej (moim zdaniem)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 15:08, 12 Maj 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





a ja mam jednoczesciowy i nigdy mi woda sie nie przedostala przez zamki... kolega ma dwuczesciowy i jak w weekend jezdzilismy to mial kurtke mokra bo przez to laczenie sie deszcz wlewal, a lalo niemilosiernie...

dwuczesciowy jest o tyle lepszy, ze mozesz jechac w samych spodniach jak jest mokry asfalt, a juz np. swieci slonce... ja swoj jednoczesciowy zakladam w 30 sek., a z kondonkami na buty 45sek. Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:03, 12 Maj 2010
szymon11181
A2

 
Dołączył: 05 Kwi 2009
Posty: 93
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Pszczyna





Witam

Ja i mój plecaczek mamy coś takiego z LOUISA tylko, że w kolorze żółtym.

Sprawdziło się super podczas 300 km w siarczystym deszczu za tirami

http://www.motocykle.katowice.pl/sklep/index.php?idz_do=sklep&id_kat=247&id_produktu=5694&id_producent=


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:30, 12 Maj 2010
iktorn79
A2

 
Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: WWL





A ja odwiedziłem sklep wędkarski i za 35zł zakupiłem zielony kubraczek. W nim śmigam, jak muszę jeździć w deszczu. Nie mam porównania do innych. Wody nie puszcza. Minusem jest to, że nie oddycha ale raczej większość tak ma.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 23:01, 12 Maj 2010
rumcajsowaty
A1

 
Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Katowice





Witajcie,

Ja i moj plecaczek w zeszlym tygodniu dokladnie w deszczu wytestowalismy przeciwdeszczowki HELDa - jednoczesciowe, pomaranczowe, model COMIC. okolo 1000 km w solidnej ulewie, ktory smialo mozna porownac z akwarium nad glowa. Sucho i cieplo. Kask mi zaczal przepuszczac wode do srodka, ale nie kondonik Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 0:31, 13 Maj 2010
kaszub
A2

 
Dołączył: 30 Lis 2009
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Poznań





Zadna deszczeówka nie oddycha. Ale za to cieplej jest jak w zimnie jedziesz.
Ja kupiłem swego czasu przeciwdeszczówke dwuczęściową w Lidlu i jest super. Używam ją czasem do innych rzeczy, nie tylko do moto.
Była już akcja Lidla w tym roku??? Zawsze na wiosnę mają tydzień z produktami motocyklowymi... Więc jeśli się pojawią to szczerze polecam. Niebiesko czarne z odblaskami.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 9:37, 13 Maj 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





ja mam jednoczesciowy z lidla ale belgijskiego... do pl daja chyba to co zostanie za granica Sad, a akcja motocyklowa byla zdaje sie niedawno (rekawice, odziez termo, pasy nerkowe), a jeszcze wczesniej tez cos bylo motocyklowego...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 12:01, 13 Maj 2010
tomano
Motocyklista

 
Dołączył: 16 Mar 2010
Posty: 478
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: zza biurka





Ja mam Arrow takie coś i mi się sprawdziło do tej pory. Jeździłem w tym w zeszłym sezonie i jeżdżę od początku tego (tzn. założyłem to może około 15 razy gdy była potrzeba) ale jest OK pod względem odporności na deszcz i jakości (nie przemaka, nie rwie się itd.) . Jedyna wada to taka, że nie potrafię tego założyć "na szybko" bez ściągania butów. Neutral


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 12:04, 14 Maj 2010
mały
A

 
Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Jabłonna





Właśnie wczoraj miałem okazję przetestować zestaw - całą stolyce przejechaliśmy w czasie największego deszczu (ludzie na światłach patrzyli jak na UFO), woda z góry i spod ciężarówek z kolein (jakby kto wiadrami lał) i wnioski: ciuszki Wintex Desert (składające się poza newralgicznymi miejscami z samej siatki plus pod tym wypinany widstoper z membraną) i nie trzeba żadnej przeciwdeszczówki - pod spodem suchutko, za to buty (Diadora GT2) - równie dobrze mógłbym jeździć w antypoślizgowych skarpetkach, mniej więcej taka sama ochrona przed woda....


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 12:57, 14 Maj 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





spotka Cie 5 takich ulew i ciuchy przepuszcza... wszystko przepuszcza, nawet gore... kwestia czasu.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 14:00, 14 Maj 2010
mały
A

 
Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Jabłonna





bibop napisał:
spotka Cie 5 takich ulew i ciuchy przepuszcza... wszystko przepuszcza, nawet gore... kwestia czasu.


to akurat jest raczej jasne... rzecz tylko w tym, żeby pośród tych niedoskonałych rzeczy wybrać te w miarę funkcjonalne i jak najmniej niedoskonałe... Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 14:16, 14 Maj 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





moje ciuchy retbike tez przez kilka pierwszych ulew nie przeciekaly Very Happy
teraz w trase kondonek obowiazkowo Sad


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 14:40, 14 Maj 2010
mały
A

 
Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Jabłonna





bibop napisał:
moje ciuchy retbike tez przez kilka pierwszych ulew nie przeciekaly Very Happy
teraz w trase kondonek obowiazkowo Sad


zgadzam się, miałem Retbike i..... chyba nigdy więcej.... Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 14:52, 14 Maj 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





dlaczego? ja mam pozytywna opinie na temat kurtki retbike ktora mam i jak beda mieli jakies promocje na kurtki na przyszly sezon to pewnie bede probowal kupic ich produkt.
z cenami troche obecnie przesadzaja, a dodatkowo jest kilka innych firm z pl, ktore robia ciuchy na moto wiec jakas konkurencja.

dobra bo sie OT robi.

btw: nie musisz cytowac wypowiedzi jezeli odpowiadasz pod nia.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:21, 14 Maj 2010
Brzo
Administrator

 
Dołączył: 31 Mar 2006
Posty: 660
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





A ja nie skromnie dodam:

http://www.allegro.pl/item1038181610_held_komplet_xl_rano_i_tempest_przeciwdeszczowy.html

Śmigam na 2 częściowym i tylko taki mi pasi. Kondon jedno częściowy przez zamek mi na klejnoty przepuszczał po jakimś czasie. I szybko wskoczyłem na 2 częściowy i luzik teraz - człowiek się uczy całe życie Very Happy Wink

p. Brzo


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 1:53, 15 Maj 2010
MK
A2

 
Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 82
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kraków





Held, jednoczęściowy. 3 x sprawdził się w extremalnym deszczu. Ciepło i sucho.Pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 11:10, 15 Maj 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Brzo, fajne to, ale kur** 400 zl? To ja juz wole co sezon kupowac jednoczesciowke za 80 pln albo wydac 150 zl i jezdzic 3 sezony.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 11:20, 15 Maj 2010
Brzo
Administrator

 
Dołączył: 31 Mar 2006
Posty: 660
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Bibop ale jakie wykończenie i jaka jakość. Poważnie. Do tego odblaski i widoczność w nocy i w deszczu... bezcenne. Bezpieczeństwo kosztuje Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 11:22, 15 Maj 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





ja zakladam kamizelke odblaskowa jak zakladam kondonka przeciwdeszczowego, a wykonczenie.... coz kwestia gustu, ale w przeciwdeszczowce zakladanej na ubranie jakos mnie wali wykonczenie Razz ma nie przeciekac i juz.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:15, 15 Maj 2010
Brzo
Administrator

 
Dołączył: 31 Mar 2006
Posty: 660
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





To masz dodatkowy bagaż czyli kamizelka. Natomiast chodzi w temacie o to czy 2 czy 1 częściowy a nie wyższość czegoś nad czymś w jakiejś cenie. Nie wszystkim dogodzisz w życiu i ja nie mam takiego zamiaru ani niczego udowadniać. Ale miło by było zobaczyć a dopiero później oceniać no cóż jakość ma swoją cenę i Ty ani ja nic na to nie poradzimy...
Moim zdaniem 2 częściowy jest lepszy i tyle, a mam jakąś propozycję to ją składam. Są i tańsze komplety więc w czym rzecz? Puszczasz zapytanie i dostajesz odpowiedź tak dużo a tak niewiele.

p. Brzo


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:32, 15 Maj 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





dobra, nie licytujmy sie Wink
jak bede zmienial kondonka to kupie teraz 2 czesciowy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 20:32, 15 Maj 2010
Przemol
Motocyklista

 
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 307
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wrocław Trzebnica





Trzeci sezon używam ten http://www.allegro.pl/item1026795345_sidi_kombinezon_przeciwdeszczowy_k_out_xxl_tanio.html, przeżyłem 3 ulewy, że kask musiałem wykręcać a kombinezon nie puścił. Jako ciekawostka, ubranko ma też rękawice, które dość późno odkryłem, bo są schowane w rękawach Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 20:19, 16 Maj 2010
Brzo
Administrator

 
Dołączył: 31 Mar 2006
Posty: 660
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





bibop napisał:
dobra, nie licytujmy sie Wink
jak bede zmienial kondonka to kupie teraz 2 czesciowy


Ja myślę Smile

Tak na marginesie wszystko dobre aby nie być zmoczonym ja kura Wink
Łatwość zakładania to 2 częściowy i jak ktoś napisał jak mokra jezdnia zakładasz spodnie a góra do kufra i lecisz dalej. To mi właśnie najbardziej odpowiada w 2 częściowym i naprawdę takie rozwiązanie polecam.

p. Brzo


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 20:50, 16 Maj 2010
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Brzo, wszystko się zgadza, 2 częściowy jest lepszy i wygodniejszy, ale prawie 400 zł za przeciwdeszczówkę?? Jakieś makabryczne nieporozumienie, choćby była zrobiona w technologi kosmicznej przez inżynierów NASA...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 21:50, 16 Maj 2010
Oliwnik
Motocyklista

 
Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 309
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Kiedyś miałem kombinezon przeciwdeszczowy. Kupowany w pośpiechu, tuż przed wyjazdem za 50 zł. Pojechałem w Alpy i tam 4 dni w deszczu. Życie kombinezonu zakończyło się po pierwszej próbie założenia. Mimo, że był największy z dostępnych to nie dałem rady założyć go bez zniszczenia. Koledzy też mieli takie same (zamówienie zbiorcze Wink ) i też poniszczyli. Obiecałem sobie, że następna przeciwdeszczówka będzie dwuczęściowa. Na razie kupiłem same spodnie. Jest to Proof z Louisa. Jak dotąd ich nie używałem. Kupiłem same spodnie, bo w kurtkę wierzę. Jeszcze. Poprzednia kurtka to był RetBike i dał radę w deszczu. Spodnie mam skórzane.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 22:29, 16 Maj 2010
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Ja też mam kurtkę retbike-a i przemięka szybciej niż koszulka bawełniana, poza tym się pruje! Już nigdy nic od nich nie kupię!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 10:14, 17 Maj 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





to reklamuj ta kurtke... naprawia albo wymienia.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 16:00, 17 Maj 2010
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





No tak... Tylko jak znam życie będą chcieli żeby ją zostawić i w czym ja będę jeździł?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 16:17, 17 Maj 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





zaloz jakas normalna kurtke i przez tydzien uwazaj i nie rob glupich rzeczy na drodze... jak wyglebisz to coz... przeznaczenie Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 10:01, 24 Maj 2010
Solberg
A2

 
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Borzęcin





Przetestowałem w weekend nowy swój zakup - dwóczęściowy SIDI- i jestem pod wrażeniem . Nawet niedzielny grat nie był mu straszny.Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 15:22, 31 Maj 2010
MaG
Administrator

 
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 3584
Przeczytał: 87 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gocław, W-wa





Ja mogę polecić 6 częściowego Roleffa (spodnie, kurtka, ochranicze na buty x2, ochraniacze na rękawice x 2) - 2 godziny ulewy z gradem na autostradzie i pod spodem sucho. Komplet kupiłem w sklepie motocyklowym na Bemowie - naprzeciwko Carefoura w tych takich śmiesznych pawilonach handlowych.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 18:50, 29 Cze 2010
polsky
Motonita

 
Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 647
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Londyn/Wrocław





Panowie ja uzywam (raz go uzylem Smile HG http://www.hein-gericke.co.uk/shop/product_info.php/cPath/1_127/products_id/6589
I tak sie zastanawiam czy go nie sprzedac.. bo lezy to i miejsce zajmuje..

A w tym tygodniu kupuje spodnie z Gore-texu:
http://www.screwfix.com/prods/29401/Workwear-PPE/Workwear-PPE/Hi-Vis-Clothing/Work-Safe-GORE-TEX-Hi-Vis-Trouser-Yellow-Size-XL

Do tej pory na jakies lesne dukty uzywalem tego i polecam zwlaszcza za ta cene:
http://www.allegro.pl/item1101082007_komplet_goretex_gore_tex_bw_bundeswehr_roz_44_46.html

Ale te zolte razace z odblaskami duzo bezpieczniejsze w miescie czy na trasie a naprawde oddycha. Zarowno Wersja militarna czy ''zolta'' to czysta plachta gore-texowa,super sie sprawdza w cieple dni.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 9:52, 23 Sie 2010
miccal
Motocyklista

 
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 204
Przeczytał: 24 tematy

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: tk kielce





MaG ,, tak z ciekawości ile dałeś za swój 6/(4) częściowy zestaw?
jak się on sprawdza? sam do niego się przymierzam..

a i Adamar nie odpisał na co się skusił,,


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 10:09, 23 Sie 2010
KAMIL
A2

 
Dołączył: 23 Mar 2010
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Piaseczno





MaG napisał:
Ja mogę polecić 6 częściowego Roleffa (spodnie, kurtka, ochranicze na buty x2, ochraniacze na rękawice x 2) - 2 godziny ulewy z gradem na autostradzie i pod spodem sucho. Komplet kupiłem w sklepie motocyklowym na Bemowie - naprzeciwko Carefoura w tych takich śmiesznych pawilonach handlowych.


To samo można kupić w Piasecznie na ul. Chyliczkowskiej 29.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 11:26, 23 Sie 2010
MaG
Administrator

 
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 3584
Przeczytał: 87 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gocław, W-wa





miccal dałem jakieś 220-230 PLN, w necie widzę jest ciut taniej, tutaj taki jak mój jest:
allegro


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Deszczówka, propozycje, opinie
Forum VStromClub Strona Główna -> Ciuchy
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin