VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Akcesoria dla motocyklisty / Ciuchy -> REV'IT - opinie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
REV'IT - opinie
PostWysłany: Pon 13:50, 18 Mar 2013
modry
A1

 
Dołączył: 11 Mar 2013
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: łódź





Mam okazję kupić w dobrej cenie kurtkę RADAR oraz spodnie ZIP firmy REV'IT. Bardzo proszę o wskazówki i opinie bardziej doświadczonych kolegów dotyczące w/w marki.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 16:40, 18 Mar 2013
MaG
Administrator

 
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 3582
Przeczytał: 96 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gocław, W-wa





Ja mam wskazówkę: polecam funkcję (SZUKAJ
Po wpisaniu magicznego słowa REV'IT wyskakuje kilka tematów, w których ta marka się pojawiła, głównie z działu CIUCHY, teraz wystarczy je tylko przeczytać.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 23:12, 18 Mar 2013
lukaszt2
Motocyklista

 
Dołączył: 08 Paź 2012
Posty: 377
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/2





mam bielizne termiczna linii Glacier, polecam
wysoka jakosc wykonania, bardzo przyjemne do skory materialy, swietnie odprowadza pot bedac bardzo cieple, dodatkowa perforacja na klatce, kregoslupie, lokciach


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 0:44, 19 Mar 2013
lasooch
Motonita

 
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Pruszków





http://www.vstromclub.fora.pl/ciuchy,36/jaka-kurtka,3402-25.html#90190 - parę słów ode mnie o rev'it!
Nadal bardzo polecam firmę, a z kurtki jestem strasznie zadowolony Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 8:32, 19 Mar 2013
slawekk
A2

 
Dołączył: 13 Lut 2012
Posty: 72
Przeczytał: 22 tematy

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bydgoszcz





Mam kurtkę Revit Navigator i potwierdzam - super jakość.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 10:42, 19 Mar 2013
gregdobrynin
Motocyklista

 
Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Oxford, UK





Revit Sand sprawdziła się w upały. Świetna wentylacja.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
REV'IT - Dzięki za pomoc koledzy
PostWysłany: Wto 16:41, 19 Mar 2013
modry
A1

 
Dołączył: 11 Mar 2013
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: łódź





Kupiłem kurtkę Radar oraz spodnie Zip firmy Rev'it. Mam nadzieję, że będzie ok. Teraz rozpatruję zakup butów TCX EXPLORER 3 GORE-TEX. Może coś na temat tych butów ? :lol:


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 16:50, 19 Mar 2013
Topinka
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 1763
Przeczytał: 11 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Chorzów MotoAvToSy





Ja już wcześniej opisywałem swoje opinie zaraz po zakupie ciuchów. Teraz mogę dodać jeszcze doświadczenia po niecałych dwóch sezonach użytkowania. Co do cech użytkowych to nic się nie zmieniło. Ciuchy wygodne, dobrze dopasowane ze świetną membraną. Kurtka Sirocco świetna na upalne dni choć brakuje do pełni szczęścia odpinanej wentylacji na plecach.
Natomiast co do wytrzymałości to mam kilka uwag, choć jak twierdzi firma z Tychów, która ciuchy mi sprzedała i producent zupełnie niepodstawnych. W pierwszej kolejności mocne rzepy w czasie prania zrobiły spustoszenie w siateczkowym materiale przedniego panelu.



Mankiety wytarły się same.

Potem puściły szwy,

ale to była wina pralni chemicznej ,do której jeden raz kurtkę oddałem, bo utrzymanie jej w czystości jest kłopotliwe. Takie są delikatne! I w ogóle podobno nieprawidłowo i zbyt intensywnie ją użytkowałem. A ja myślałem, że to jest kurtka motocyklowa i służy do jazdy na motorze a nie do niedzielnych spacerów?
Zwrócę jeszcze uwagę na delikatny zamek oraz bardzo małe ochraniacze jakie się montuje w tych ciuchach.

Fota: dla porównania wyjęty ze spodni ochraniacz kolan z Rev’ita po prawej i Buse po lewej.
O ochraniaczach pleców nie wspomnę, bo seryjne coś nadaję się na wymianę na ochraniacz. Choć niestety mini rozmiaru i tak nie zmienimy.

PSTo tylko moja opina a foty robione prawie rok temu, teraz stan się nieco pogorszył
Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 18:37, 19 Mar 2013
Haart
Motocyklista

 
Dołączył: 16 Maj 2011
Posty: 353
Przeczytał: 28 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bielsko-Biała





Hmmm, ta firma z Tychów, to dystrybutor Revit'a, chyba były, bo ostatnio jak tam byłem po buzer mówił, dosyć enigmatycznie, że Revit kiedyś robił bardzo dobre ciuchy, ale od jakiegoś czasu ponoć nie i on już tylko się wyprzedaje ... Nie wiele w ogóle powiedział, odsyłał do jakichś starych numerów Motocykla, że ponoć coś pisali, że coraz gorzej ble ble ble... Ja kupuje regularnie, ale nie doczytałem, żeby coś się popsuło, choć jak widać po Topinkowej kurtce coś może być na rzeczy...
Ja też jakbym zmieniał brałem pod uwagę właśnie Revit'a i Macnę, chociaż moje Buse za cholerę się nie chce zużyć.. Razz


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Haart dnia Wto 18:39, 19 Mar 2013, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:57, 19 Mar 2013
lasooch
Motonita

 
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Pruszków





Co do tych ochraniaczy, to ja mam w swojej kurtce zupełnie inne, twarde, 2-warstwowe, bodajże knoxa, więc pierwsza liga.

modry napisał:
Teraz rozpatruję zakup butów TCX EXPLORER 3 GORE-TEX. Może coś na temat tych butów ? Laughing

Też się na nie czaję, więc jak kupisz, to zdaj relację Razz Póki co jeżdżę w starych goretexowych butach oxtara/tcx i jestem z nich zadowolony, więc pewnie kolejne będą tej samej firmy.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 11:23, 20 Mar 2013
Topinka
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 1763
Przeczytał: 11 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Chorzów MotoAvToSy





lasooch napisał:
Co do tych ochraniaczy, to ja mam w swojej kurtce zupełnie inne, twarde, 2-warstwowe, bodajże knoxa, więc pierwsza liga.



Z knoxa można było sobie ochraniacze dokupić, co też uczyniłem. Chyba, że są modele, które już je mają albo miały kiedyś a potem były cięcia?
Choć nie zmienia to faktu, że ich rozmiar jest niewielki.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:20, 20 Mar 2013
lasooch
Motonita

 
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Pruszków





Kupowałem kurtki w FC-moto (modele Dragon i Siren), obie miały już knoxy "w standardzie", nie musiałem dopłacać Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:30, 20 Mar 2013
gregdobrynin
Motocyklista

 
Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Oxford, UK





Kurtkę Rev'it Sand też kupowałem w FC Moto. Na barkach i łokciach są mocne ochraniacze firmy ProLife, a na plecach praktycznie nic (tylko taka pianka).


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 17:26, 29 Mar 2013
Tom
Motocyklista

 
Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 295
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa/Czechowice-Dziedzice





użytkuję Rev'it Sand i Defender; i jestem zadowolony


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
REV'IT - opinie
Forum VStromClub Strona Główna -> Ciuchy
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin