VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Akcesoria dla motocyklisty / Ciuchy -> W jakich kurtkach jęzdzicie ? opinie, ceny itp Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
W jakich kurtkach jęzdzicie ? opinie, ceny itp
PostWysłany: Pon 11:54, 03 Gru 2012
Potera
Motocyklista

 
Dołączył: 20 Lis 2011
Posty: 251
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Poznań





Witam. Wkońcu przymierzamy się z żoną na zakup jakiś lepszych kurtek, ceny tak do 1000 zł za szt ale to juz max. Oglądaliśmy Modeki, i wyglądają super, jakość niby super, wypinane mebrany, wypianne ocieplenie itp. Ale wchodząc na gooogle zauważyłem ostatnio duzo negatywnych opini o tej firmie. Co wy sądzicie ? Jakie są jeszcze alternatywy dobrej jakości w tej półce cenowej.
Damska to Modeka Nica
Męska Denali lub Melville


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 12:28, 03 Gru 2012
igel
A1

 
Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 27
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Mrągowo





W mniej więcej tym samym przedziale cenowym masz firmę Macna, więc radzę popatrzeć i przymierzyć. Ja mam model Oasis, również wypinanymi membraną i ociepleniem i jestem b. zadowolony.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 13:15, 03 Gru 2012
Jacq
Motocyklista

 
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 345
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Otwock/Warszawa





Ja od dwóch lat jeżdżę w Modece Wulf i nie narzekam.
Jedyne co się spierdzieliło, to odpruł się jeden z guziczków trzymających podpinkę w rękawie.
No ale tak to jest jak się nie założy ciuchów termoaktywnych pod kurtałkę Smile

Żonie w tym roku również zakupiłem cały zestawik modeki.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 13:41, 03 Gru 2012
Kostass
Motocyklista

 
Dołączył: 07 Paź 2011
Posty: 444
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Łódź





Ja mam starszą wersję tej kurtki http://www.kobi-sklep.pl/index.php?products=product&prod_id=592. Po 4 sezonach wszystko działa , niestety białe wstawki troche sie brudzą i membrana jest nie wypinana .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
modeka
PostWysłany: Pon 14:07, 03 Gru 2012
phiotlek
A2

 
Dołączył: 01 Paź 2012
Posty: 88
Przeczytał: 54 tematy

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Poznań





hej
ja mam denali spodnie i kurtkę. kupowałem jakoś w połowie września więc za dużo nie nalatałem (może z 1000 km). Upałów nie zaliczyłem. Deszczu o dziwo też nie. Jeździłem tak do +5 i tu można powiedzieć że komfort cieplny jak dla mnie super. pod spód tylko bielizna termo.
Jak kupowałem to bardziej mi się podobała extremadura, ale w denali niby lepsze ochraniacze (byłem z żoną więc jej się lampka zapaliła) i chyba spodni do kompletu nie ma. Ona ma wydaje mi się lepszy kołnierz (śliniak).
Mechacenia rzepów nie zauważyłem, ale może jeszcze za krotki czas (tfu tfu oby nie).
plus za przedłużane nogawki. Ostatnio kupiłem 4bike takie białe moro to pomimo spodni rozmiar większych nogawka jak dla mnie za krótka i na siodle się podciągają a potem to już wiadomo. Zostaną na cieplejsze dni. No ale cenowo to chyba połowa modeki była więc coś za coś.
Spodnie w pasie dla mnie mają za małą regulację na rzepach.

No i kwestia zastanowienie czy takie wszystko w 1 jest dobre.3 wypinki to jednak zmienia się objętość kurtki.Sama szmatka potem luźna a wszystko na raz to już ciasnawo.No ale coś za coś w końcu.

kupowałem na tej uliczce równoległej do głogowskiej wylot na wrocław.Jak z poznania to pewnie wiesz gdzie.Rabatów żadnych nie dali.
pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 14:59, 03 Gru 2012
Potera
Motocyklista

 
Dołączył: 20 Lis 2011
Posty: 251
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Poznań





Wiem, to nowy sklep modeki w Poznaniu Smile dzieki za info czyli jedna padnie prawdopodobnie na Modekę Smile chyba że jeszcze cos mi wpadnie w rekę, podjade jeszcze do rapid motocykle zobaczymy moze jakąs promo bedą mieli.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 18:54, 03 Gru 2012
renzooku
Motocyklista

 
Dołączył: 01 Lis 2012
Posty: 349
Przeczytał: 10 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bielsko-Biała





Ja jeżdze aktualnie od maja w komplecie SECA.

Nie jeździłem w innych ale jak na moje doświadczenie bardzo dobra firma.

Ma bardzo duży wybór kroi kurtek i spodni tekstylnych. Kurtka i spodnie z membraną, z podpinką nieprzemakalną i podpinką na chłodniejsze dni.

Kurtka jak i spodnie maja odblaski!!!!! co zwieksza bardzo widoczność na drodze po zmroku i wywietrzniki oraz wodoszczelne zamki. rozmieszczenie protektorów odpowiednie a na plecach zółw.
Buty wygladaja super, niestety już miałem okazje przetestowac wytrzymałość i....

but uchronił mnie od złamania nogi w dwuch miejscach jak nic!
Zniszczony został tylko ślizgacz którego nie da sie dokupic. Jednak role swoją spełnił
Rekawice z wlotami pow. i protektorami na kostkach i stronie wewnetrznej dłoni.

koszty:
- kurtka 420zl http://allegro.pl/kurtka-motocyklowa-seca-motaro-kominiarka-3xl-i2767369489.html

- spodnie 400zl http://allegro.pl/seca-rayden-xl-spodnie-tekst-3-warstwy-held-leszno-i2778858393.html

- buty 400zl http://allegro.pl/buty-motocyklowe-meskie-seca-razor-41-i2803921555.html

- rekawice 250 http://allegro.pl/rekawice-motocyklowe-seca-scorpion-wysylka-0-zl-l-i2773142063.html


Jakbym miał kupić kupiłbym jeszcze raz z tej samej firmy smiało


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez renzooku dnia Pon 19:01, 03 Gru 2012, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 20:57, 03 Gru 2012
radekbrt
A

 
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 179
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





Ja drugi sezon używalem Modeki Discavery. Wczesniej NoName jakaś. Osobiście polecam. Przejechane ma blisko 30 tys. km i zero rozdarć, pęknięć, uszkodzonych zamków. Zdał również egzamin podczas upadku - poza porysowanym protektorem na łokciu na materiale zero uszkodzeń. Membrany też spisują sie świetnie. W tym roku na powrocie z wyjazdu cały dzień jechaliśmy w deszczu -1000 km i poza tym co mi wleciało rękawami z powodu zagubionych rękawic - byłbym zupełnie suchy.

http://www.defender.net.pl/product-pol-715-MODEKA-DISCOVERY-S.html

Moja dziewczyna ma model Finn i rownież sie świetnie sprawdza, tylko szybciej się brudzi.

http://www.modeka.pl/pl/produkty/#!box/finn/9/1/m


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:17, 03 Gru 2012
MaG
Administrator

 
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 3584
Przeczytał: 87 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gocław, W-wa





Każdy chwali swoje:) Ja polecam Helda GTX-7, po 50 tys, km nic się nie wytarło, nie podarło, nie zdefasonowało. 3-częściowa, innej sobie nie wyobrażam, membrana robi swoje, w deszczu można jeździć bez kondona. Polecam.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:15, 04 Gru 2012
Marulin
Motonita

 
Dołączył: 23 Paź 2011
Posty: 638
Przeczytał: 93 tematy

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lądek-Zdrój





Ja mam Akito Desert - po pierwszym sezonie nie narzekam. Żona ma komplet Modeka Stela - chwali sobie. Wiem jedno nie kupię więcej Retbike po negatywnych doświadczeniach ze spodniami... Zero wentylacji...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:13, 04 Gru 2012
tiarek
A1

 
Dołączył: 14 Maj 2012
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





btw seca to totalna chinszczyzna:) czyli wzor wszedzie na swiecie ten sam, ino naszywka sie rozni;d

ja w modece smigam 2 sezon, wczesniej extremadura (zaje*ista) aktualnie AFT (ujowa na nasze warunki;) ) w sumie zaufalem tej marce, i nie rozgladam sie za konkurencja w tym przedziale cenowym.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:46, 04 Gru 2012
rommel
Motocyklista

 
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Rzeszów





JA jeżdże w Modeka Downtown, glebe szutrową wytrwała bez przeszkód, nie przemaka w deszczu lekkim 2 godziny, ogólnie za taką kasę świetna kurtka.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 22:15, 04 Gru 2012
marcin2
A

 
Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 171
Przeczytał: 5 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa Tarchomin





Posiadam zestaw Modeki Melville "katowany" w różnych warunkach pogodowych i uważam, że był to bardzo dobry wybór. Membrana przeciwdeszczowa nigdy nie puściła wody, ocieplenie również jak dla mnie super, także mogę polecić. Mam go od czterech sezonów.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 22:28, 04 Gru 2012
rommel
Motocyklista

 
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Rzeszów





spodnie mam Modeka Mellville, najlepsze jakie dotad miałęm, są mega, i przy -15 dają radę, i przy +25 Wink Świetny nawiew. Nie wiem jak z kurtką, żałuje że nie kupiłęm od kompletu, teraz są w promocji po 700 zł.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 9:45, 05 Gru 2012
Potera
Motocyklista

 
Dołączył: 20 Lis 2011
Posty: 251
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Poznań





gdzie ty je widziałeś w tej cenie ?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 12:02, 05 Gru 2012
Hada
Motocyklista

 
Dołączył: 26 Wrz 2012
Posty: 365
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/2





Ze swojej strony polecam Spidi. Jeżdżę w modelu SPORT H2Out: bardzo dobry materiał, podpinka ocieplająca, dobra nieprzemakalność, rozsądnie rozmieszczone kieszonki, dobra wentylacja, świetny krój i wysoka (jak na włochów przystało) jakość, ochraniacze Spidi Lab. Spidi Sport jest 'następcą'
Spidi GaraTex (foto garatex poniżej):


Sporta możesz znaleźć w najnowszej kolekcji 2013.
Cena: 1299zł brutto. Na zimę znajdziesz i za 950zł. I masz SPIDI, a nie tańsze kopie (z całym szacunkiem dla całej konkurencji).


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 12:14, 05 Gru 2012
STACHU
A

 
Dołączył: 27 Lip 2012
Posty: 158
Przeczytał: 18 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kraków





W Twoim budżecie polecam Buse Open Road. Używam od 3 sezonów i nie mam żadnych zastrzeżeń. Nic się nie zepsuło, ochrona przed wiatrem czy deszczem bez zarzutu.



Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 12:38, 05 Gru 2012
Mario-Awario
Motocyklista

 
Dołączył: 12 Maj 2012
Posty: 229
Przeczytał: 19 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lublin





Panowie a co na obecne temperatury,
co polecacie
coś co zapewnia komfort termiczny w temperaturach około zerowych..
półka średnio wyższa..
pzdr M.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 18:54, 05 Gru 2012
jaster81
Motocyklista

 
Dołączył: 07 Wrz 2011
Posty: 336
Przeczytał: 45 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wielbark/Szczytno





Potwierdzam słowa Stacha. Za mną dwa sezony w Buse Open Road i ani jednego złego słowa. Na ten rok wyszła kurtka w kolorze jasnoszarym, fajnie się prezentuje. W Sputnik-Team kupisz ciuchy Buse w zajebitej cenie, ja właśnie u Niego się zaopatruję. Pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:31, 05 Gru 2012
rommel
Motocyklista

 
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Rzeszów





Potera napisał:
gdzie ty je widziałeś w tej cenie ?


Koleżanka w CMA-Moto z JArosławia zrobiła wyprzedaż modeki, na allegro tez były Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 19:34, 05 Gru 2012
Potera
Motocyklista

 
Dołączył: 20 Lis 2011
Posty: 251
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Poznań





Dziekuję wszystkim za propozycje, coraz ciekawiej się robi, i wybór całkiem całkiem Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 16:33, 07 Gru 2012
prostyelektryk
Motonita

 
Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 510
Przeczytał: 62 tematy

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Śląsk





W kurtce Denali i spodniach coolblack przejachałem w tym roku ponad 10kkm.
Mogę polecić.
Daje radę i przy 30 stopniach i blisko zera. W tym drugim przypadku trzeba kilka warstw założyć dodatkowo pod kurtkę.
Idealne nie są. W spodniach np. brak wododpornych kieszeni.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 16:47, 07 Gru 2012
Jaca
Motonita

 
Dołączył: 03 Cze 2008
Posty: 806
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bytom





prostyelektryk napisał:
Daje radę i przy 30 stopniach i blisko zera. W tym drugim przypadku trzeba kilka warstw założyć dodatkowo pod kurtkę.
Czyli nie daje rady Laughing Laughing Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:07, 07 Gru 2012
OLO1974
Gadżet

 
Dołączył: 21 Lip 2012
Posty: 525
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: KRZESZOWICE Małoplska





j osobiście mam kpl Richa Voyager
http://www.richa.pl/pdf/textileJackets.pdf
i nie narzekam . Na moto mikołajach byłem w tym temp rano -3 prędkość przelotowa ok 110 km/h, pod spodem bielizna brubeck i nic poza tym. nie zmarzłem , jedyne co dodatkowo założyłem to ocieplacze na kolana z louisa co by cieplej było i cienki golf pod kurtkę. Żonka ma kpl seca z podpinkami i membraną, przy ok +5 nie marudziła że jest jej zimno. Poza tym każdy ma inny gust ii kupuje to w czum sie wygodnie czuje


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 10:07, 09 Gru 2012
cinek
Motocyklista

 
Dołączył: 15 Wrz 2011
Posty: 337
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Żmigród





Ubieram na siebie MACNA GEO.
Bardzo dobra kurtka i zmieniać nie mam zamiaru, polecam bo warto, cena co do jakości bardzo dobra.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 14:14, 09 Gru 2012
DARKOM
Motonita

 
Dołączył: 06 Cze 2011
Posty: 565
Przeczytał: 17 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: IŁAWA





tez sie czaje na MACNE GEO bo same pozytywne opinie o niej słyszałem ..


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
siemka
PostWysłany: Pią 14:30, 14 Gru 2012
tomek zych
Gość

 





ja trochę już jeżdżę i jeżeli chcesz kolego coś naprawdę dobrego to trzeba wiecej zainwestować. Ja mam retbika, secę od kilku lat ale w tym roku kupiłem komplet BMW Rallye 3-bajka, cena była zaporowa ale opłaciło się - to są ciucy na lataaaaaaaaaa.
W porównaniu do w/w:
super jakość wykończenia,
usprawnienia np: miejsce na camelbag na plecach
i inne
ale najważniejsze to tkanina która ma strukturę w formie płatków szyszki - na zimnie się zamykają, w cieple otwierają. Pierwszy komplet w którym mogę zapięty po szyję zjeść obiad w domy przy 22 st. celsjusza i od razu wyjść na zero stopni i nie odczuję różnicy. w tym sezonie wp aździerniku jak śmigałem na całodzienne wyprawy miałem pod spodem tylko podkoszulkę i nie odczuwałem zimna, a koledzy/koleżanki polary pod kurtkami, swetry i się trzęśli,

ja popełniłem błąd bo kupiłem sporo kompletów (mam w sumie pięć) a korzystam tylko z BMW...
PostWysłany: Pią 15:54, 14 Gru 2012
MaG
Administrator

 
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 3584
Przeczytał: 87 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gocław, W-wa





ale na Suzuki w ciuchach BMW...?SmileSmileSmile no jak by to wyglądało...Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 18:53, 14 Gru 2012
Potera
Motocyklista

 
Dołączył: 20 Lis 2011
Posty: 251
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Poznań





no niestety ale na cuchy Bmw mnie nie stać Sad ale znając tą firmę to jakoś pewnie pierwsza klasa. Dzieki za propozycję ):


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:26, 14 Gru 2012
tiarek
A1

 
Dołączył: 14 Maj 2012
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





bmw? ciuchy innych marek + doplata za znaczek


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:29, 14 Gru 2012
rommel
Motocyklista

 
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Rzeszów





To zamiast BMW popatrz za ICONem...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Re: W jakich kurtkach jęzdzicie ? opinie, ceny itp
PostWysłany: Nie 15:19, 16 Gru 2012
tdm
Motonita

 
Dołączył: 04 Kwi 2011
Posty: 805
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/2





Potera napisał:
Witam. Wkońcu przymierzamy się z żoną na zakup jakiś lepszych kurtek, ceny tak do 1000 zł za szt ale to juz max. Oglądaliśmy Modeki, i wyglądają super, jakość niby super, wypinane mebrany, wypianne ocieplenie itp. Ale wchodząc na gooogle zauważyłem ostatnio duzo negatywnych opini o tej firmie. Co wy sądzicie ? Jakie są jeszcze alternatywy dobrej jakości w tej półce cenowej.
Damska to Modeka Nica
Męska Denali lub Melville


wiesz jak to jest, rodacy kupują NAJTAŃSZY możliwy komplet i potem narzekają że cała marka jest be. A różnica między najprostszymi a najdroższymi modelami jest, i to spora.

Ja ze swojej strony polecam topowe modele tej marki: Cool Black i AFT Touring, sprawdziły się i nie mam im nic do zarzucenia, szersze ich omówienie znajdziesz u mnie na stronce.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 13:06, 21 Gru 2012
MANOS
Motocyklista

 
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 290
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lublin





A ja radzę zakupić odzież z goretexem, i nie musi to być wcale wyrób znanych firm i topowy model.
Mam na myśli mniej znane firmy w Polsce (bo nie za granicami). Za taką kasę jak topowe modele z symtatexem czy humaxem czy innym ixem (to tak jak panasonic i panasonix) można kupić super ciuchy z prawdziwym goretexem, który naprawdę działa i będzie działać na lata.
Jest sporo fajnych ofert na ebayu. A mogę dodać, że np. z Anglii paczki przychodzą szybciej niż z drugiego końca kraju.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 15:36, 26 Gru 2012
MotorKat
Motonita

 
Dołączył: 10 Sie 2010
Posty: 592
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa/Poznań/Paryż





Używam kurtki i spodni Wintex. Do tej pory czy to latem czy teraz przy około 0 stopniowych jazdach jeździ się komfortowo.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 0:37, 29 Gru 2012
letko
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 1505
Przeczytał: 39 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Ustroń





Dzisiaj dostałem z POLO newslettera i kupiłem taką kurtkę DRIVE Mohawk przeceniona z 290Euro na 100 Euro. Kurtka testowa, ale znajomy sprzedawca z POLO powiedział,że nikt jej nigdy nie miał ubranej.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez letko dnia Nie 22:17, 06 Sty 2013, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 21:50, 06 Sty 2013
Potera
Motocyklista

 
Dołączył: 20 Lis 2011
Posty: 251
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Poznań





Dziekuję wszystkim za opinie i pomoc. Padło na Modekę kurtka damska to Nica Lady dostalismy gratiś do niej protektory sas tec, Męska to Denali Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:17, 06 Lut 2013
maro
Motocyklista

 
Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 448
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: POLICE





Czy ktoś może używał albo oglądał taką kurtkę
http://www.motocyklove.pl/pl/p/Kurtka-tekstylna-Vanucci-Tanami-szaro-antracytowo-czarna/3073
Bardzo mi się podoba, lubię takie jasne kolorki, jeśli ktoś coś i niej wie to chętnie się dowiem czegoś.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Re: W jakich kurtkach jęzdzicie ? opinie, ceny itp
PostWysłany: Czw 21:28, 07 Lut 2013
papciu
A2

 
Dołączył: 18 Sty 2013
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2





renzooku napisał:
Ja jeżdze aktualnie od maja w komplecie SECA.

Nie jeździłem w innych ale jak na moje doświadczenie bardzo dobra firma


No ja niestety mam inne odczucia, kupiłem kurtkę Seca Hornet i poza fajnym wyglądem nie ma żadnych zalet.

tiarek napisał:
aktualnie AFT (ujowa na nasze warunki;) )


A możesz powiedzieć coś więcej bo zamierzam kupić spodnie i krótką kurtkę, wszystkie testy w necie bardzo ją chwalą.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:55, 07 Lut 2013
Tipor
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1243
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Łomianki





Właśnie jestem w trakcie szukania nowego kompletu (spodnie, kurtka) czy ktoś może wie coś na temat tej firmy

http://www.motochallenge.pl/sklep/product_info.php?products_id=2036

przyznam że to mój faworyt na tą chwilę


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 22:04, 07 Lut 2013
lukaszt2
Motocyklista

 
Dołączył: 08 Paź 2012
Posty: 377
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/2





tez bede kupowal za jakis miesiac, dwa i chyba zdecyduje sie na zestaw HELD CARESE i spodnie TORNO
(juz kilka tygodni rozkminiam, trzeba przyznac, ze rynek jest nasycony, tylko miec dziengi i kupowac)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 23:10, 07 Lut 2013
MaG
Administrator

 
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 3584
Przeczytał: 87 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gocław, W-wa





Tipor napisał:
Właśnie jestem w trakcie szukania nowego kompletu (spodnie, kurtka) czy ktoś może wie coś na temat tej firmy

http://www.motochallenge.pl/sklep/product_info.php?products_id=2036

przyznam że to mój faworyt na tą chwilę

To firma Pretora -znanego z forum adv i varadero. Kilka razy kupowałem u niego jakieś pierdoły, zakładał mi też przewody w opłacie do Sztorma. Z czystym sercem polecam firmę i Jacka.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 8:25, 08 Lut 2013
Tipor
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1243
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Łomianki





MaG napisał:

To firma Pretora -znanego z forum adv i varadero. Kilka razy kupowałem u niego jakieś pierdoły, zakładał mi też przewody w opłacie do Sztorma. Z czystym sercem polecam firmę i Jacka.


ale ja się pytałem o firmę kurtki RST a nie warsztat, który także mogę polecić z czystym sumieniem Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 9:15, 08 Lut 2013
rommel
Motocyklista

 
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Rzeszów





Ja kupiłem teraz kurtke Tour V 1000 ze sklepu 4biker. Wykonaniem jak Modeka, cena sporo niższa(340 złotych, wziąłem za 300), firma chce sie wybić na rynek. Dopłaciłem 89 zł za miekki protektor pleców, jak na razie jestem happy. Firma tak jak kiedyś Modeka chce sie wybić na rynek więc ma niską cenę. Jeśli chodzi o wodoodporność, to pewnie będzie znikoma. JBc mam na sprzedaż Modeke Downtown, rozmiar, miałem na sobie może z 15 razy, bo w krótkiej dotąd śmigałem.

http://4biker.pl/tour_v1000.php


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 9:24, 08 Lut 2013
slawekk
A2

 
Dołączył: 13 Lut 2012
Posty: 72
Przeczytał: 45 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bydgoszcz





Znajomu ma kurtkę (z wypinaną podpinką i membraną) i rękawice tej firmy i jest bardzo zadowolony. Ja zamówiłem kurtkę Revit, firma ma bardzo dobre opinie a obecnie są jeszcze obniżki cenowe.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 17:13, 31 Mar 2013
Jankes
A1

 
Dołączył: 16 Sty 2013
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gostyń k.Poznania





Ja osobiście używam ciuchów Buse i muszę powiedzieć że jestem zadowolony. Do tej pory używałem kompletu Buse Sunday więc spodnie są ok ale kurtka za krótka i trochę ogranicza ruchy ale jeśli chodzi o komfort termiczny to się sprawdza... Ale zamówiłem właśnie kurtkę Buse Open Road Evo (aktualnie w promocji za 940 zł.) Ogólnie dobre opinie o niej słyszałem ale po przetestowaniu zdam relację z wrażeńSmile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:00, 01 Kwi 2013
Coliniak
Motonita

 
Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 599
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: in the middle of nowhere





używam kurtke vannucci z drygate juz chyba 9 sezon, polecam zdecydowanie..spodnie w tym czasie mialem 2 pary tanszych i poszly wpi.... Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 9:08, 02 Kwi 2013
jaster81
Motocyklista

 
Dołączył: 07 Wrz 2011
Posty: 336
Przeczytał: 45 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wielbark/Szczytno





Ten nowy komplecik Buse Open Road jest bardzo fajny. Miałem wcześniejszy model i był bez zarzutu


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 19:54, 24 Cze 2013
nats
A2

 
Dołączył: 05 Mar 2013
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: duze miasto





A co proponujecie na lato w miescie?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 19:57, 24 Cze 2013
MotorKat
Motonita

 
Dołączył: 10 Sie 2010
Posty: 592
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa/Poznań/Paryż





Ja kupiłem takie przewiewną kurtkę probiker i spodnie richa. Ciuchy dobre ale muszę sprzedać nie ten rozmiar. Szczególnie spodnie są dobre.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 14:21, 15 Lip 2013
Marcin_Torx
A

 
Dołączył: 23 Maj 2013
Posty: 152
Przeczytał: 51 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kraków





Czy któryś z szanownych kolegów ma doświadczenia z taka kurteczką BUSE ADVENTURE STX - przymierzam się do zakupu i szukam opinii z tzw "pierwszej ręki"


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
W jakich kurtkach jęzdzicie ? opinie, ceny itp
Forum VStromClub Strona Główna -> Ciuchy
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 2  
Idź do strony 1, 2  Następny
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin