VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom / Usterki i awarie -> Brak ładowania .
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Brak ładowania .
PostWysłany: Śro 19:07, 24 Lip 2013
KRZYŚ
A1

 
Dołączył: 11 Lis 2010
Posty: 25
Przeczytał: 21 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Pruszków





Witam , mam problem ze sfoim dl-em brak prawdłowego ładowania ,jest tylko 13,2 przy okło 5 tyś obrotów . Jak sprawdzić regulator napięcia żeby nie robić zakupów wciemno ? . Co nalerzło by sprawdzić , gdzie i jak ?
Na marginesie akumulator wymieniony na nowy . Staty padł z wiekiem albo z nie doładowywania w czsie jazdy . Aku zimowany w domu i doładowywany .

Proszę o pomoc Krzysiek .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:07, 24 Lip 2013
magrafb
Motocyklista

 
Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 387
Przeczytał: 28 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Olsztyn





Mi niedawno jak spadlo ladowanie do 13V to miałem przebicie na uzwojeniu alternatora do masy.
Jak masz miernik z możliwoscią sprawdzania diody to można sprawdzić regulator, zwyklym omomierzem sprawdzisz oporność uzwojen i przebicie do masy, a woltomierzem napiecie alternatora


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Brak ładowania .
Forum VStromClub Strona Główna -> Usterki i awarie
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin