VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom / Usterki i awarie -> Gasnie na zimnym silniku
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Gasnie na zimnym silniku
PostWysłany: Pon 14:03, 08 Cze 2009
diver
A1

 
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Panowie mam problem z swoja 650- ką. Gąsnie niespodziewanie na zimnym silniku, a szczególnei przy zmianie z 1 na 2 Sad . Myslałem ze to moze swiece, ale po ich zmianie nadal tak samo. Może ktos z was miał taki problem?? Jęsli tak napiszcie jak go rozwiazaliście.
Dzięki


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:20, 12 Cze 2009
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





A jakie masz "wolne obroty"? Silnik pracuje równomiernie?
Wyczyść lub wymień filtr powietrza.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez roadrunner dnia Pią 22:22, 12 Cze 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 12:37, 15 Cze 2009
diver
A1

 
Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





obroty koło 1000 - czyli w normie i równomiernie. Filtr K&N podobno czyszczony na ostatnim przeglądzie około 500 km temu. To raczej nie niestety nie to.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 19:17, 15 Cze 2009
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Zrób synchro wtrysku koszt ok. 100 zł i zajrzyj do filtra, w "podobno" to ja bym nie wierzył...
Nie wiem co rozumiesz przez "koło 1000-ca" ale wolne obroty powinny być miedzy 1100 a 1300 na pewno nie niżej.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:40, 15 Cze 2009
koko
A

 
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 118
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lublin





w dl 1000 obroty biegu jałowego z tego co pamiętam to 1300+- 50


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 18:07, 16 Cze 2009
thekamil
A

 
Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Katowice





u mnie obroty na jałowym to 1000 Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 18:19, 16 Cze 2009
adi-049
Motocyklista

 
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 225
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lublin





Ja mam na swoim jak podaje serwis 1300 na wolych. Bywa tak że czasem jeszcze bym podniósł. Uwaga ; nie zawsze obroty są takie jak na wskaźniku (obrotościomierzu) ponieważ jest to urządzenie poglądowe , najlepiej sprawdzić na przyrządach serwisowych


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 0:39, 17 Cze 2009
zlociutki
A2

 
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 79
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kielce





W moim 1000-cu tez jest 1300 obr i nie gaśnie....


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Gasnie na zimnym silniku
Forum VStromClub Strona Główna -> Usterki i awarie
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin