VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom / Usterki i awarie -> gaśnie po wrzuceniu I biegu
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
gaśnie po wrzuceniu I biegu
PostWysłany: Nie 22:18, 04 Lip 2010
driv
A2

 
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 69
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Podkarpacie





Witam,
dawno mnie nie było na forum - ale pojawił się problem jak w temacie. Od czasu do czasu przy wciśniętej klamce sprzęgła i po wrzuceniu jedynki motocykl gaśnie. Nie dzieje się to zawsze ale od czasu do czasu - wydaje mi się że ma to związek ze sprzęgłem - jakby pracowało pomimo wciśniętej klamki. Co powinienem zrobić - naciągnąć linkę czy ją poluzować. No chyba że macie Koledzy inny pomysł. Poza tym motorek super ostatnio zwiedził Węgry i było ekstra:) Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 22:29, 04 Lip 2010
GrzesiekK
Motocyklista

 
Dołączył: 05 Gru 2009
Posty: 480
Przeczytał: 61 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Czę100chowa





Stawiam na czujnik / przewód stopki bocznej


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 22:42, 04 Lip 2010
Raper
Motocyklista

 
Dołączył: 31 Sie 2009
Posty: 340
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Radomsko / Łódź





GrzesiekK napisał:
Stawiam na czujnik / przewód stopki bocznej


Ja też.

Sprawdz czy wszystko dobrze łączy przy klamce jak i na dole.
Styki przeczyść, poruszaj... Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 23:01, 04 Lip 2010
driv
A2

 
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 69
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Podkarpacie





Jutro sprawdzę - ale to faktycznie może być to nie pomyślałem. a tak w ogóle co zrobić z linką żeby sprzęgło nie łapało przy samej kierownicy?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 23:08, 04 Lip 2010
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Jeżeli masz prawidłowy luz na pancerzu linki sprzęgła (2-3mm), to poszukaj przyczyny, tak jak koledzy pisali, w wyłączniku klamki sprzęgła lub w wyłączniku stopki.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 11:33, 05 Lip 2010
MaG
Administrator

 
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 3582
Przeczytał: 80 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gocław, W-wa





driv napisał:
Jutro sprawdzę - ale to faktycznie może być to nie pomyślałem. a tak w ogóle co zrobić z linką żeby sprzęgło nie łapało przy samej kierownicy?

Wyregulować - masz przecież regulacje linki sprzęgła przy klamce - jak pokręcisz nakrętko do regulacji luzu to sam poczujesz na sprzęgle zmiany.
Ale od niewystarczająco naciągniętej linki sprzęgła to raczej by Ci nie gasł - co najwyżej 1-ka wchodziła by Ci jeszcze głośniej i z większym szarpnięciem niż przy prawidłowo wyregulowanym sprzęgle. Więc raczej stopka...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
gaśnie po wrzuceniu I biegu
Forum VStromClub Strona Główna -> Usterki i awarie
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin