VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom / Usterki i awarie -> Nie kręci rozrusznik
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Nie kręci rozrusznik
PostWysłany: Pon 21:04, 30 Kwi 2012
j23j23j23
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 1367
Przeczytał: 48 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wawa





Witam.
Po dzisiejszej krótkiej przejażdżce schodzę do garażu przestawić moto. Włączam kluczyk, zegary przejechały, klamka sprzęgła, rozrusznik i... światła zgasły (normalne), słychać ziuuuuuu (normalne) - to wtryski czy coś - takie normalne brzęczenie, ale rozrusznik nie kręci.
Sprawdziłem:
- czujnik kosy
- czujnik sprzęgła
- kill switch
- włącznik rozrusznika ( miał ktoś na forum z tym kłopot)
- odłączyłem alarm
- poruszałem kostkami ( ale może nie tymi)
- naładowałem aku

co jeszcze mogę sprawdzić?
Pzdr.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez j23j23j23 dnia Pon 21:07, 30 Kwi 2012, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:11, 30 Kwi 2012
Floydoo
Motonita

 
Dołączył: 18 Maj 2010
Posty: 1057
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Norwegia/Bieszczady/DL1000





mozesz sprawdzic sam rozrusznik, podajac mu kablem +12V prosto na zacisk automatu rozrusznika, ewentualnie na przekaznik rozrusznika, bo moze tam tkwi problem


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:10, 11 Lip 2012
BonQ
A1

 
Dołączył: 09 Lip 2012
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





Witam, odgrzebuje temat.

Mianowicie kupiłem dziś dl-kę, 650 k7. Motocykl palił, jeździł nic się nie działo, u sprzedającego.

Suzi była zapakowana w środku małego busa, przymocowana pasami. W czasie powrotu już pod samym domem, prawdopodobnie jeden z pasów puścił, lub uciekła boczna podnóżka i motocykl bęcną na lewą stronę. Złamał się kierunek, ale po za tym motocykl nie ucierpiał wizualnie. Po wyprowadzeniu motocykla wsadziłem klucz do stacyjki, przekręciłem, wyłącznik silika w pozycji do startu, po czym zostało naciśnięte sprzęgło i naciśniecie przycisku rozruchu. Światła się przygasiły, ale rozrusznik nie zakręcił. (Stopka boczna była złożona, bieg neutralny) Doładowałem aku, ale nadal nic. Jestem strasznie zielony, bo motocykl dopiero co kupiłem, a tu taki pech. Prosiłbym o pomoc, jakiekolwiek informacje, albo po prostu o odwiedziny i choćby nawet zobaczenie co jest granę (Rejon małopolska, okolice Brzeska, dokładne info priv). Za pomoc postaram się odwdzięczyć na miejscu, lub na zlocie. Very Happy

Edit: Dodane parę mam nadzieje istotnych informacji.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez BonQ dnia Śro 22:13, 11 Lip 2012, w całości zmieniany 4 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:29, 11 Lip 2012
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Pod siodłem w okolicy bezpieczników jest przekaźnik rozrusznika. Sprawdź czy robi "pyk!" jak wciskasz przycisk startera.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:37, 11 Lip 2012
BonQ
A1

 
Dołączył: 09 Lip 2012
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





Niestety, żadne "pyk" nie było słyszalne.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:50, 11 Lip 2012
lyko
A

 
Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 160
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





Sprawdzałeś złączkę przy klamce sprzęgła? Po lewej glebie mogła się wypiąć.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 23:33, 11 Lip 2012
BonQ
A1

 
Dołączył: 09 Lip 2012
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





I co się okazało, handguard zagiął mi piny, musiałem go zdemontować i podpiąć złączkę o której powiedział Lyko, dzięki serdeczne, panowie, jak dotrę na zlot a mam zamiar, to na pewno piwko lub coś bardziej % się znajdzie dla was szczególnie Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez BonQ dnia Czw 2:48, 12 Lip 2012, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:50, 12 Lip 2012
j23j23j23
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 1367
Przeczytał: 48 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wawa





Dla potomnych: u mnie nieużywany od dwóch lat KillSwitch się zawiesił - kilkukrotne walenie w niego paluchem w bezsilnej złości pomogło,


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 8:18, 13 Lip 2012
Jaca
Motonita

 
Dołączył: 03 Cze 2008
Posty: 806
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bytom





j23j23j23 napisał:
u mnie nieużywany od dwóch lat KillSwitch się zawiesił...
Organ nieużywany zanika. Czyli wniosek taki, że należy używać "killswitcha" Question Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 21:01, 13 Lip 2012
j23j23j23
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 1367
Przeczytał: 48 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wawa





Prawda, Hej!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 22:50, 14 Lip 2012
Adamar
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 1218
Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: CK





Jaca napisał:
j23j23j23 napisał:
u mnie nieużywany od dwóch lat KillSwitch się zawiesił...
Organ nieużywany zanika. Czyli wniosek taki, że należy używać "killswitcha" Question Wink


Jacuś to qwa wymyślił Smile
Jakieś doświadczenia życiowe czy cóś ?? Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 9:31, 16 Lip 2012
MaG
Administrator

 
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 3583
Przeczytał: 89 tematów

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gocław, W-wa





To nie Jaca wymyślił tylko Darwin... Karol, taki naukowiec, teoria ewolucji, te sprawy...SmileSmileSmile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 12:36, 16 Lip 2012
Jaca
Motonita

 
Dołączył: 03 Cze 2008
Posty: 806
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bytom





Adamar napisał:
Jakieś doświadczenia życiowe czy cóś ?? Smile
Z killswitchem? Nie za często ale czasem używam coby nie zaniemógł Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:35, 09 Lip 2013
HsX
A1

 
Dołączył: 19 Lis 2012
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





roadrunner napisał:
Pod siodłem w okolicy bezpieczników jest przekaźnik rozrusznika. Sprawdź czy robi "pyk!" jak wciskasz przycisk startera.



Mam ten sam problem.. a jak robi "pyk" to zdechł rozumiem.. też odpaliłem moto,wyłączyłem po chwili bo do kuferka saszetkę musiałem schowac i te same objawy,wariacja na desce i brak mozliwości odpalenia..ale jak podłacze drugi akumulator to działa... wina akumulatora czy przekaznika..?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 23:54, 09 Lip 2013
konra.dzik
Administrator

 
Dołączył: 09 Wrz 2007
Posty: 2364
Przeczytał: 27 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Ja mam rozdzielone kluczyki od stacyjki i kufrów, nienawidzę zapalać a potem gasić bo coś do kufra trzeba. to samo ze światłami w moto i autach, przekręcam kluczyk i światła palą, wciskam rozrusznik i gasną na chwilę- zabójstwo żarówek/palników... przerobiłem i zapalam sam.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 0:18, 10 Lip 2013
HsX
A1

 
Dołączył: 19 Lis 2012
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





Jak ogarnę co się stało to napewno też rozdziele,co nie zmienia faktu że moto zostało w pracy na parkingu a ja wróciłem do domu bez niego.. co do świateł to u mnie trzeba właczyc manualnie że tak powiem wiec nie ma obciążenia na aku..w auto też Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 10:57, 10 Lip 2013
rysy
A2

 
Dołączył: 02 Mar 2013
Posty: 65
Przeczytał: 9 tematów

Ostrzeżeń: 1/2





Ja miałem taki sam problem po zgaszeniu motocykla i ponownemu uruchomieniu, przygasły tylko światła i nić więcej. Okazało się że to była przyczyna czerwonego przełącznika nad rozrusznikiem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Nie kręci rozrusznik
Forum VStromClub Strona Główna -> Usterki i awarie
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin