VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom / Usterki i awarie -> Padlo aku !!!
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Padlo aku !!!
PostWysłany: Czw 21:38, 14 Kwi 2011
mikaels
A1

 
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 42
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Tegoborze / Dublin





Heja,

Prosze podpwiedzcie jak rozwiazac temat swiatel mijania i ciaglego ich swiecenia, nie mam mozliwosci umycia, naprawy itp moto bez ich wylaczania, inaczej alarm sie wlacza i bedzie wył jak tylko rusze motocyklem. Wlasnie zalozylem nowa oslone chlodnicy oleju, moto stalo na swiatlach gora 40min no i szlag by to wzial akumulator padl musze taeraz kombinowac i ladowac z samochodu. Aku yukasa kupione nowka miesiac temu, jakie macie patenty na ten problem? Jest opcja w miare szybkiego i prostego monatazu wlacznika/wylacznika swiatel?

Pozdrawiam
Michal


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:48, 14 Kwi 2011
Otzi
Moderator

 
Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 1156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Załóż automatyczny włącznik świateł
http://www.vstromclub.fora.pl/patenty-i-usprawienia,28/automatyczne-wlaczenie-wylaczenie-manetek-gniazda-12v,1398.html


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:53, 14 Kwi 2011
ologc
Administrator

 
Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 1636
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Monachium/Gdańsk





a nie lepiej zmniejszyć czułość alarmu -> patrz instrukcja obsługi


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:54, 14 Kwi 2011
Otzi
Moderator

 
Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 1156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Też można...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 22:10, 14 Kwi 2011
Floydoo
Motonita

 
Dołączył: 18 Maj 2010
Posty: 1057
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Norwegia/Bieszczady/DL1000





wywalic alarm Very HappyVery Happy najczesciej kiedy dzieje sie cos z elektryka to wina alarmu

w dodatku zaden wylacznik nie rozwiaze twojego problemu, bo pozostaje kwestia pozostawienia wlaczonego zaplonu i napewno przez dluzszy czas nie wplywa to pozytywnie na uklad zaplonowy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 22:18, 14 Kwi 2011
mikaels
A1

 
Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 42
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Tegoborze / Dublin





Dzieki chlopaki pokombinuje z alarmem, z drugiej strony zdziwiło mnie ile te żarówki żreją prądu! Wiecie moze jak wydlużyć czas wlączania alarmu? Pewnie wyszperam gdzies w instruckji... Jeszcze raz dzieki


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 22:18, 14 Kwi 2011
Mlody
Motonita

 
Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kraków





Jak chcesz do takich akcji jak mycie wyłączać światła to poprostu wyciągnij bezpiecznik Smile Możne też wcisnąć przycisk startera (wtedy światła gasną) i unieruchomić go we pozycji wciśniętej przy pomocy zapałki, wykałaczki, spinacza czy innej kosmicznej technologii. Najprostsza opcja to wyjęcie bezpiecznika "Low Beam" i po sprawie Wink Po zakończonym myciu nie zapomnij go włożyć na miejsce.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 22:24, 14 Kwi 2011
Floydoo
Motonita

 
Dołączył: 18 Maj 2010
Posty: 1057
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Norwegia/Bieszczady/DL1000





najprosciej skupic sie na tym jak chwilowo wylaczyc alarm, anizeli kombinowac ze swiatlami


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 23:08, 14 Kwi 2011
mikmac
A

 
Dołączył: 26 Sty 2011
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





i twoj alarm NAPRAWDE nie ma funkcji wylaczenia czujnika polozenia? (a raczej niz uzbrajania go)?
Wydaje sie to malo prawdopobodne... ale moze sa takie wynalazki...

co do ilosci prunda... 2x55W + 2x5W + z 10W na zegary i chyba 5 na rejestracje.. lacznie 135W czyli ok 11A. Aku ma bodajze 12Ah czyli 1 godzine masz aku rozladowany do 0 praktycznie.
Przyjmuje sie, ze 80% naladowania akumulatora to jest aku rozladowane... i moze miec problem z zapalaniem (chyba, ze cieply). Wiec 15 minut na stacyjce i jest mocno rozladowany.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mikmac dnia Czw 23:11, 14 Kwi 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 0:03, 15 Kwi 2011
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Nie wydaje mi się żeby alarm nie miał funkcji rozbrojenia/rozbrojenia serwisowego, a jeżeli nie ma, to nadaje się na śmietnik, lub jest źle podłączony!
Oprócz żarówek na włączonym zapłonie zasilany jest też cały układ zapłonowy/wtryskowy, cewki zapłonowe i podgrzewanie sondy lambda, a to "bierze" tyle co jedna żarówka jak nie więcej!
Czysto teoretycznie już po 5 min. "świecenia" mogą być problemy z zapaleniem silnika, poza tym takie rozładowywanie akumulatora drastycznie skraca jego żywotność, jeżeli nie uszkadza go nieodwracalnie...
Ja bym się zastanowił 5 sekund przed taką "akcją" typu "działanie" przy motocyklu na włączonym zapłonie, pomijając samą kwestię akumulatora. Jak zrobisz gdzieś niechcący zwarcie to w najlepszym wypadku popalisz bezpieczniki, w najgorszym sfajczysz moto albo np. "pojedzie" ci ono i się zwywraca!


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez roadrunner dnia Pią 12:23, 15 Kwi 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 8:35, 15 Kwi 2011
j23j23j23
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 1368
Przeczytał: 52 tematy

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wawa





Powiem szczerze że też doprowadza mnie do szału że nie można włączyć kluczyka bez włączonych świateł, ale mikaels - po grzyba myjesz moto z włączonym zapłonem?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 9:39, 15 Kwi 2011
routerek
Motonita

 
Dołączył: 20 Lis 2010
Posty: 627
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: z kanapy w salonie/WAW





Bo ma zwalony alarm, który się wzbudza od poczucia gąbki na sobie Smile i uzbraja za chwilę po wyłączeniu zapłonu.

m.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 10:07, 15 Kwi 2011
j23j23j23
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 1368
Przeczytał: 52 tematy

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wawa





Też mam taki alarm, więc:

Cytat:
UZBRAJANIE Z WYŁĄCZONYM WEWNĘTRZNYM CZUJNIKIEM RUCHU
Przyciśnij i przytrzymaj przez ok. 2 sekundy przycisk A na pilocie w ciągu 50 sekund od przestawienia kluczyka w stacyjce w
położenie OFF (wył.); kierunkowskazy migną 2 razy + 1 raz, a syrena wyemituje 2 sygnały dźwiêkowe + 1 sygnał dźwiękowy
(2 x bep + 1 x beep).
Wszystkie funkcje systemu - oprócz funkcji wewnętrznego czujnika ruchu - będą aktywne. Dioda LED w początkowej fazie uzbrajania
nie będzie migać, a następnie będzie migać normalnie.


Przycisk A to ten od rozbrajania.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez j23j23j23 dnia Pią 10:08, 15 Kwi 2011, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 10:14, 15 Kwi 2011
Otzi
Moderator

 
Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 1156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





A skąd wiesz, że masz taki sam? Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 10:42, 15 Kwi 2011
j23j23j23
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 1368
Przeczytał: 52 tematy

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wawa





No bo jaki może mieć w DL'u - pewnie Legosa. 80% szans na trafienie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 12:08, 15 Kwi 2011
MaG
Administrator

 
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 3584
Przeczytał: 84 tematy

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gocław, W-wa





j23 mnie ubiegł... ja mam tak ustawiony alarm, że jak sam się uzbraja (nie z kluczyka) to czujniki ruchu się nie aktywują - dzięki temu nie wzbudza mi się na stacji benzynowej, czy na podwórku jak coś przy nim robię.
jak chcę uzbroić w pełni - to załączam przyciskiem z pilota.
Taki tryb miałem ustawiony domyślnie, sam się dziwiłem w drugą stronę, że mi ni wyje jak go np. przestawiałem bez odpalania na podwórku, ale znalazłem w instrukcji i już wiem:)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Padlo aku !!!
Forum VStromClub Strona Główna -> Usterki i awarie
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin