VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom / Usterki i awarie -> Problem z ładowaniem/akumulatorem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Problem z ładowaniem/akumulatorem
PostWysłany: Śro 16:40, 12 Paź 2011
kret
Motocyklista

 
Dołączył: 04 Gru 2010
Posty: 356
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Panowie, otóż coś takiego mnie spotyka - moto mi nie pali :) Objaw jak przy pustym aku. Pytanie czy to wina aku czy ładowania. To co sprawdziłem: pożyczyłem akumulator, pali bez problemu, prąd krąży w okolicach 14,5..więc teoretycznie i regulator i ładowanie są w porządku a problemem jest aku. Ale z drugiej strony, od ostatniej takiej akcji (tak, to już druga) i naładowania akumulatora do pełna, przejechałem dobre kilkaset kilometrów, wiec podejrzewałem z Michałem Szramą, że to jakiś losowy przypadek, niedokręcona klema, jakieś przeciążenie lub coś w ten deseń. Ale jak sytuacja się powtórzyła, więc temat wrócił i rozkminka też. Jutro zmienię akumulator i zobaczymy. Może spotkaliście się z czymś podobnym, potwierdzicie, że dobrze główkuję albo wręcz przeciwnie ;)

ps. podejrzewaliśmy jeszcze poluzowane magnesy w kole, ale jeśli to byłby powód to nie działało by raz tak raz tak, tylko cały czas źle..


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kret dnia Śro 16:42, 12 Paź 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Re: Problem z ładowaniem/akumulatorem
PostWysłany: Śro 19:08, 12 Paź 2011
Jaca
Motonita

 
Dołączył: 03 Cze 2008
Posty: 806
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bytom





O ile kojarzę to było na Forum kilka przypadków, że nagle, "ni z gruchy ni z pietruchy", przestał palić i przyczyną był akumulator. Wskazywało by na to również to:
kret napisał:
To co sprawdziłem: pożyczyłem akumulator, pali bez problemu,


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:28, 12 Paź 2011
Floydoo
Motonita

 
Dołączył: 18 Maj 2010
Posty: 1057
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Norwegia/Bieszczady/DL1000





objawy wskazuja jednoznacznie na aku, a przy padnietym aku to i regulator wariuje wiec stad te dziwne objawy.
Akumulator motocyklowy z racji swych niewielkich rozmiarow pada nagle, nie tak jak samochodowy, jeszcze jeszczetroche, przy motocyklowym aku dzieja sie wlasnie takie rzeczy.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:44, 12 Paź 2011
kret
Motocyklista

 
Dołączył: 04 Gru 2010
Posty: 356
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





hm, no jutro powinienem mieć swoją nową bateryjkę, najpóźniej w piątek..i będziemy patrzeć..najdziwniej, że musiał czasami działać poprawnie, bo by chyba nie przejeździł tyle czasu na jednym ładowaniu, z nawigacją i teraz grzanymi manetami..może jakieś jedno ogniowo walnęło, grom wie Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 0:45, 13 Paź 2011
lasooch
Motonita

 
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Pruszków





Jesień się zaczyna, niższe temperatury i stąd takie fochy akumulatora. Gdyby nagle jutro było 25st. w cieniu, to pewnie dalej działałby jak nowy Razz


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Problem z ładowaniem/akumulatorem
Forum VStromClub Strona Główna -> Usterki i awarie
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin