VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom / Usterki i awarie -> Przednie światła
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Przednie światła
PostWysłany: Pią 18:31, 15 Sty 2016
croc
A

 
Dołączył: 14 Lis 2013
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





Walczę z kumplem z jego VStromem, w sumie przymierzamy się. VStrom nowy model. Przestały w nim działać przednie światła, działają pozycyjne, długie, ale krótkie nie. Narazie sprawdziliśmy żarówki. Wie ktoś gdzie szukać problemu? Wcześniej jak się przekręcało kierownicę, to czasami przestawały świecić, ale jak się skręciło w drugą czy nieco poprawiło, to wracały.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 18:34, 15 Sty 2016
Suszny
Motonita

 
Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 1172
Przeczytał: 182 tematy

Pomógł: 20 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kraśnik woj. Lubelskie





Miałem coś podobnego w moim K5, zaśniedziałe styki przy przycisku startera. W starszym modelu pomagało również czyszczenie kostek za chłodnicą. Nie wiem czy w nowym jest tak samo.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Suszny dnia Pią 18:35, 15 Sty 2016, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 18:35, 15 Sty 2016
czesterbb
Motocyklista

 
Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 268
Przeczytał: 47 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bielsko Biała





sprawdz kostke po lewej stronie w owiewce


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 19:56, 15 Sty 2016
miotacztruskawek
Motonita

 
Dołączył: 01 Mar 2011
Posty: 938
Przeczytał: 52 tematy

Pomógł: 17 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Choszczno, kiedyś Łobez, Szczecin





Pierwsze o czym pomyślałem, to bezpieczniki. Osobny jest na światła długie (Head HI) i osobno na krótkie (Head LO).
Ale jak przed agonią raz się paliło, a raz nie i było to związane z obracaniem kierownicy to też bym obstawiał jak @Suszny albo starter albo kostki za chłodnicą... Tylko tak samo to się tyczy staruszka...nowego nie znam Crying or Very sad .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 20:45, 15 Sty 2016
j23j23j23
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 1367
Przeczytał: 47 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wawa





Może zaśniedziała (chyba żółta) kostka pod bakiem. Nie jest izolowana przed działaniem wody. Miałem to samo - czyszczenie pomogło.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 21:33, 15 Sty 2016
Kojot85
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 2276
Przeczytał: 69 tematów

Pomógł: 17 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bydgoszcz





Musisz zdemontować bak a także niestety airbox, no chyba że masz małe japońskie rączki. Po zdjęciu airboxa, patrząc na motocykl z perspektywy kierowcy, w okolicy główki ramy z lewej strony będą 2 kostki, mniejsza i większa. Problem leży w większej. Zakładam, że jest gorszy styk w 1 złączu, biały przewód.


Post został pochwalony 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:41, 15 Sty 2016
srebnil
A1

 
Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 24
Przeczytał: 16 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wąsosz





Potwierdzam co napisał Kojot85. Miałem ten sam problem też w nowszym modelu jest to biała wtyczka i dojście niestety jest od góry.
Aby się upewnić przed rozkręceniem moto to można tą kostke długim śrubokrętem ruszyć jest ona widoczna od przodu z prawej strony nad chłodnicą- będzie to pierwszy pin, biały przewód. Jak ją u siebie ruszyłem to światła wracały.

Jak kręciłem kierownicą to również wracały więc na 99% kostka.
Jak będziesz zdejmował airboxa ta trzeba wypchać gume przez dolną obudowe, bynajmniej ja tak zrobiłem.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez srebnil dnia Pią 22:51, 15 Sty 2016, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:29, 16 Sty 2016
croc
A

 
Dołączył: 14 Lis 2013
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





Kojot85 napisał:
Musisz zdemontować bak a także niestety airbox, no chyba że masz małe japońskie rączki. Po zdjęciu airboxa, patrząc na motocykl z perspektywy kierowcy, w okolicy główki ramy z lewej strony będą 2 kostki, mniejsza i większa. Problem leży w większej. Zakładam, że jest gorszy styk w 1 złączu, biały przewód.


Bingo! Sprawdziłiśmy zgodnie z radą i strzał w dziesiątkę Smile Przeczyszczony styk i problem rozwiązany. Dzięki!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 19:13, 16 Sty 2016
Spokrob
Motonita

 
Dołączył: 14 Sty 2014
Posty: 616
Przeczytał: 90 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Koszalin





Czyściłem tą kostkę w moim motocyklu i dwóch innych i nigdy zbiornika nie ściągałem ...wystarczy zdemontować prawy boczek i dostęp jest idealny... Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Spokrob dnia Sob 19:13, 16 Sty 2016, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 20:33, 16 Sty 2016
srebnil
A1

 
Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 24
Przeczytał: 16 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wąsosz





A robiłeś to w starym czy nowszym modelu? W nowym kostka jest z lewej strony i z tego co pamiętam to samo zdjęcie boczku nie wystarczy.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Przednie światła
Forum VStromClub Strona Główna -> Usterki i awarie
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin