VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Akcesoria dla motocyklisty -> Interphone f5 a nawigacja
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Interphone f5 a nawigacja
PostWysłany: Pon 14:30, 21 Kwi 2014
mast
Motonita

 
Dołączył: 22 Sie 2012
Posty: 577
Przeczytał: 49 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: WIELKA POLSKA :-) - Wolsztyn





Hi!

Używamy z kumplem intercomy INTERPHONE F5. Mam problem z nawigacją z komórki. Jak połączę się z nawigacją (Automapa na smartfonie) to później łącze się z kumplem przez interkom. Wówczas tylko przez chwilę słyszę komunikaty Hołka z nawi i potem się rozłącza głos z nawi, mimo aktywnego połączenia bluetooth - jak wówczas ktoś do mnie dzwoni to odbieram rozmowę przez interkom.
Próbował ktoś taką konstelację? Czy muszę jednak kupić Larka 35AT?
A teraz pytanie z grupy hardcore:
Słucham muzyki z radia ,mam podłączoną nawigację, chcę gadać przez interckom z kumplem i wtedy ktoś dzwoni ? Da się to wszystko obsłużyć na raz?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 15:04, 21 Kwi 2014
chmarnik
Motonita

 
Dołączył: 05 Mar 2012
Posty: 810
Przeczytał: 102 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wieluń





Ja też mam taki problem. Moją nawigację widzi tak jak by to była komórka (przychodząca rozmowa) i chyba daje jej priorytet przed połączeniem z pasażerem. ? Tak chyba ma. Przestałem parować nawigację, jeśli chcę mieć połączenie z pasażerem. Nawigacja - głośność na full i słyszę jej komunikaty. Przechodnie na chodniku również. Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 17:04, 21 Kwi 2014
nita
Motocyklista

 
Dołączył: 17 Sie 2011
Posty: 369
Przeczytał: 55 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Ruda Śląska





Mast Lark 35AT sytuacji nie poprawi jego BT jest strasznie oporny .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:46, 21 Kwi 2014
novy
Motonita

 
Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 625
Przeczytał: 74 tematy

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Busko-Zdrój





a próbowałeś instalować na smartfona jakiś programik do obsługi dźwieku przez bt (np.bluetooth router) ? Android ma ogólnie z tym problem. Zainstaluj ten programik lub podobny i powinieneś móc obsłużyć wszystko - rozmowy , navi , muzykę i co tam chcesz jeszcze Wink


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez novy dnia Pon 21:48, 21 Kwi 2014, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:25, 21 Kwi 2014
mast
Motonita

 
Dołączył: 22 Sie 2012
Posty: 577
Przeczytał: 49 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: WIELKA POLSKA :-) - Wolsztyn





OK. Przetestuję w niedzielkę. Dzięki za rady.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 0:14, 22 Kwi 2014
mast
Motonita

 
Dołączył: 22 Sie 2012
Posty: 577
Przeczytał: 49 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: WIELKA POLSKA :-) - Wolsztyn





novy napisał:
a próbowałeś instalować na smartfona jakiś programik do obsługi dźwieku przez bt (np.bluetooth router) ? Android ma ogólnie z tym problem. Zainstaluj ten programik lub podobny i powinieneś móc obsłużyć wszystko - rozmowy , navi , muzykę i co tam chcesz jeszcze Wink


Nie mam problemu z komunikatami z nawigacji smartfonowej BEZ połączenia z drugim intercomem. Problem pojawia się dopiero PO połączeniu z drugim kierowcą.

chmarnik napisał:
Ja też mam taki problem. Moją nawigację widzi tak jak by to była komórka (przychodząca rozmowa) i chyba daje jej priorytet przed połączeniem z pasażerem. ? Tak chyba ma. Przestałem parować nawigację, jeśli chcę mieć połączenie z pasażerem. Nawigacja - głośność na full i słyszę jej komunikaty. Przechodnie na chodniku również. Very Happy


Jaką masz nawi?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mast dnia Wto 0:16, 22 Kwi 2014, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 9:03, 22 Kwi 2014
chmarnik
Motonita

 
Dołączył: 05 Mar 2012
Posty: 810
Przeczytał: 102 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wieluń





NavRoad z Automapą. Mam wrażenie, że Interphone widzi ją jako komórkę z permanentną rozmową i dlatego blokuje drugiego Interphona.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Interphone f5 a nawigacja
Forum VStromClub Strona Główna -> Akcesoria dla motocyklisty
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin