VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Akcesoria dla motocyklisty -> Kask SHOEI HORNET DS proszę o opinie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Kask SHOEI HORNET DS proszę o opinie
PostWysłany: Pią 22:02, 18 Lut 2011
DICTUS
A

 
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Witam

Użytkowników kasku: SHOEI HORNET DS proszę o opinie na jego temat.

Interesują mnie tylko wady........!

W zakresie zalet naczytałem się aż mnie zemdliło.... Sad

Tylko nie piszcie, że nie ma wad... Smile

Pozdrawiam i dziękuję z góry Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez DICTUS dnia Pią 22:04, 18 Lut 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:20, 18 Lut 2011
jotes
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 1818
Przeczytał: 161 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Düsseldorf / Gdynia





Dictus,
on ma bardzo wielka wade ! CENA ! Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 22:54, 18 Lut 2011
DICTUS
A

 
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Tak...

Zdecydowanie słuszna uwaga!

Pytanie dodatkowe: czy posiada jeszcze jakieś wady, poza tym, że jest drogi i nie należy do mnie??? Smile

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 23:19, 18 Lut 2011
jotes
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 1818
Przeczytał: 161 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Düsseldorf / Gdynia





Dictus, mysle ze cokolwiek ktos napisze to przy kaskach tej klasy sa to wady "subiektywne"
Np. dla mnie pinlock zbyt ogranicza pole widzenia, ale to nie znaczy ze to jest wada kasku.
Nie jezdzilem w nim, jednak przymierzalem sie dlugo do niego jak i do Arai Tour X 3 ( wedlug mnie jeszcze lepszy). a kupilem Uvexa Enduro.
Przy kupnie kasku zawsze zalecam metode organoleptyczna...najwiecej sie dowiesz.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 23:39, 18 Lut 2011
DICTUS
A

 
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Wszystko fajnie tylko.............

Proszę wskaż mi miejsce gdzie użyczą kasku na tydzień abym mógł pośmigać i przekonać się jak sprawdza się w akcji????

Ja takiego sprzedawcy w Polsce nie znalazłem a szkoda....Sad

Założyć na dynię i pochuchać sobie stojąc w miejscu to dla mnie zbyt mało, aby wyskoczyć z 2tyś.

Dlatego zapytałem o zdanie użytkowników.

Jestem głęboko przekonany, że mnie rozumiesz.

Poza tym zdaję sobie sprawę z subiektywizmu ocen ale lepsze to niż nic.

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 0:22, 19 Lut 2011
jotes
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 1818
Przeczytał: 161 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Düsseldorf / Gdynia





Rozumiem Twoje rozterki. Pewne ryzyko ze zakupiony towar nie podpasuje jest zawsze. Chyba jezdzisz troche po Europie (wiem ze wybierales sie w zeszlym roku na zlot w niemczech) wiec gdybys byl przypadkowo kolo Berlina, mozesz w sklepie Polo przetestowac sobie ten kask w tunelu aerodynamicznym...tygodniowego smigania to nie zastapi ale moze cos Ci da.
W kazdym badz razie zycze udanego zakupu Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 0:27, 19 Lut 2011
Mlody
Motonita

 
Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kraków





Dictus - miałem na weekend Hornet'a. Udało mi się go wydębić na dniach otwartych Yamahy w Krakowie. Kask poza ogromną wadą wspomnianą przez jotesa ma jeszcze kilka. M.in. szyba po otwarciu nadal jest w zasięgu wzroku, tzn jej dolna krawędź jest tuż ponad linią wzroku - mnie to bardzo irytowało. Cena swoją drogą. Kolejna wada, to już kwestia gustu ale mały wybór malowań skorupy w porównaniu z innymi kaskami Shoei. Suma sumarum, nie kupiłem Horneta, wybór padł na integrala XR1100, dużo cichszy, świetna wentylacja, dodatkowy podbródek osłaniający przed wiatrem.. itp.

PS. Czytałem, że do Horneta, ciężko założyć google. Nie każdy model się mieści.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 2:03, 19 Lut 2011
konra.dzik
Administrator

 
Dołączył: 09 Wrz 2007
Posty: 2364
Przeczytał: 27 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Przy prędkościach ok 80-100 "dzwoni" daszek, coś jakby dzięcioł nap...ał w skorupę.
Pomogło kilka kropel kleju na gorąco. Trochę słabe uszczelnienie szyby i lubi gwizdać.
Obydwu wad w Tour-Xie nie było, poza tym Araie pasują na moją głowę Shoeie nie..


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 11:09, 19 Lut 2011
RaY
A2

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubuskie





Ogólnie jest to najlepszy kask w swojej klasie. Nie ma co się zastanawiać tylko kupić Wink
Głównym konkurentem jesst Arai X3, jednak Shoei jest cichszy i ma lepszą aerodynamikę i naprawdę to czuć.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 12:13, 19 Lut 2011
lasooch
Motonita

 
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Pruszków





Gdybyś chciał pojeździć w testówce arai'a, to w Warszawie na ul. Malowniczej jest salon hondy, mają tam kaski arai i na bank mają też testówki do wypożyczenia. Nie wiem czy aurat będzie ten model i Twój rozmiar, ale warto zapytać. Wydaje mi się, że w Sękocinie w 3&Fun również mieli testówki. Z resztą wygooglaj "arai testing center" to się wszystkiego dowiesz Smile

W 3&Fun mają też shoei'a, więc może i ten model mógłbyś przetestować. W Warszawie shoei jest też w MotoStyl na ul. Targowej, pod wiaduktem PKP. Kiedyś parę lat temu bez problemu można było przetestować u nich kask przed zakupem. Jak jest teraz - nie mam pojęcia.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 12:28, 19 Lut 2011
konra.dzik
Administrator

 
Dołączył: 09 Wrz 2007
Posty: 2364
Przeczytał: 27 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





RaY napisał:
Ogólnie jest to najlepszy kask w swojej klasie. Nie ma co się zastanawiać tylko kupić Wink
Głównym konkurentem jesst Arai X3, jednak Shoei jest cichszy i ma lepszą aerodynamikę i naprawdę to czuć.


Myślę że się mylisz z tą cichością. Fakt tańszy jest. Ale nie cichszy.

Ale to nie wątek o wyższości turixa nad deesem czy na odwrót Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 12:44, 19 Lut 2011
Otzi
Moderator

 
Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 1156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Zauważyłem, że RaY zachwala wszystko czym handluje.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 13:34, 19 Lut 2011
konra.dzik
Administrator

 
Dołączył: 09 Wrz 2007
Posty: 2364
Przeczytał: 27 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





W końcu darmowa reklama:)
@Ray
Dictus prosił o WADY

@Lasooch
Napisz proszę o Hornecie Smile

Koniec OT Proszę Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez konra.dzik dnia Sob 13:37, 19 Lut 2011, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 13:57, 19 Lut 2011
DICTUS
A

 
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Panowie

Super, właśnie o takie opinie mi chodziło. Dziękuję!

Nie ukrywam, że kask Arai też biorę pod uwagę. Teraz tylko rundka po w/w sklepach i spróbuję się dogadać na ewentualne testy jak tylko zima odpuści Smile

Dam info o przebiegu rozpoznania, ewentualnych testach i zakupie.

Jeszcze raz dziękuję i proszę o jeszcze Smile

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 14:01, 19 Lut 2011
Otzi
Moderator

 
Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 1156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Odezwij się jeszcze do darodl1000 bo z tego co kojarzę to właśnie on ma Horneta.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 15:08, 19 Lut 2011
konra.dzik
Administrator

 
Dołączył: 09 Wrz 2007
Posty: 2364
Przeczytał: 27 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Horneta ma też Grzesiek z forum.
Araia możesz dostać też w monster-bike na Wiertniczej 118, z tego co wiem mają testówki.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 22:23, 19 Lut 2011
Mowso
Motonita

 
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 733
Przeczytał: 48 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Żory





Alo

Miałem DS-a przez chyba pół roku - to mój 4 kask, pierw jakieś badziewia, potem xr1000, potem po przesiadce na dl-a hornet - oczywiście zainspirowany LWR/LWD No i sprzedałem bez żalu po pół roku.

Wady:
1-Zajebiście głosny pow. 110km/h
2-Wibruje daszek pow. 100km/h a pow 130km/h wibruje i dzwoni Smile - próbowałem różnych sposobów z for - nic nie dało Sad
3-Subiektywnie dość ciężko się go zakładało/ściągało

Plusy
1-Wentylacja b. dobra w letnie dni rewelacyjny
2-Wygląd Smile)))

Prawda jest taka, że nie jeżdze offroad - gdybym jeździł wyprawy jakieś po gorszym terenie to może bym zostawił - bo założenie gogli to fajna sprawa a tak kupiłem C3 i jestem bardzo zadowolony Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 3:08, 26 Lut 2011
lasooch
Motonita

 
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Pruszków





Nie wiem czy temat jest nadal aktualny, ale dowiedziałem się dziś, że testówki shoei'a można wycyganić u importera, w Warszawie przy Al. Szucha 8, niedaleko Pl. Unii Lubelskiej Smile Natomiast we 3&Fun'ie testówek niestety nie mają.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 12:49, 24 Mar 2011
jakubdl1000
Motonita

 
Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 719
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bydgoszcz





potwierdzam opinie Mowso co do 2 pkt wypowiedzi, głośny nie jest jeśli twoja szyba choć troche chroni głowe przed wiatrem.
jak jeżdzilem na dlu to mi daszek swiszczał jak jeżdze innym moto-inna szyba to ni mic nie świszcze...
pinlock w extremalnych warunkach paruje od środka jest to wynikiem tego że szyba jest załamana i tam jednak może powstawać szczelina, nie ma tego w innych kaskach shio.

ja kupiłem moj kas we wrzesniu 2009r za 1100zł w szczecinie, tylko dlatego ze leżał na wystawie i byla to jedna sztuka, poluj w necie to znajdziesz okazje.
z perspektywy czasu stwierdzam ze ten kask jest dla mnie obecnie doskonały. wygodny jak beret.

miałem podobne dylematy i szukałem opinii o tym kasku na forach, udało mi sie w nim przejechac w dni testowe Shoia, wtedy decyzja była ostateczna - MUSZE MIEĆ HORNETA


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez jakubdl1000 dnia Czw 12:52, 24 Mar 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 19:38, 16 Lut 2012
Remigiusz
Motocyklista

 
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Chester





No i co kolega kupił,na codzień mam na głowie x-spirita horneta kupiłem nie dawno i jedno co mogę stwierdzić to ze jest głośny od poprzednika,lecz to są dwa innej klasy kaski,wydaje mi sie ze przy takiej konstrukcji nic człowiek nie poprawi.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 23:07, 16 Lut 2012
jakubdl1000
Motonita

 
Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 719
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bydgoszcz





jasne że to nie będzie taka cisza jak w szosowym kasku, ale to kask na enduro, a tu liczy sie dobra wentylacja i dobra widoczność i wygoda, to ma Hornet, miałem okazje testować Shoia Quest - najcichszy kask motocyklowy jaki wyprodukowano. Owszem jego zalety pojawiały sie powyżej 100km/h, ale do tej predkosci za nic bym go nie zamioenił za Horneta. Wszystko zalezy gdzie kto jeździ i czym, bo latanie po autostradach w Hornecie nie ma sensu, to fakt, jego żywiołem jest jazda jaką lubi typowy dual


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 18:13, 17 Lut 2012
Remigiusz
Motocyklista

 
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Chester





No to przejedz się x-spiritem jesli twierdzisz ze quest jest cichy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 18:35, 17 Lut 2012
jakubdl1000
Motonita

 
Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 719
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bydgoszcz





pracujesz w Shoi i jestes specjaista od każdego modelu? czy co, X-sprint to dla mnie badziew bo nie nadaje sie do jazdy jaką preferuję. Może dla Ciebie jest najlepszy, Inną sprawą jest to że te kaski i tak nie są warte pieniedzy które biorą za nie detaliczni sprzedawcy w Polsce.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 18:58, 17 Lut 2012
Remigiusz
Motocyklista

 
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Chester





To jest dyskusja na inną strone lecz powiem tobie że tak,moim zdaniem są tańsze od Arai a są bardzo dobre,miałem Nolana,Uwexa,Shuberta,Lazera jeździłem Nitro mojego syna w Shoeju miałem highside przy 40 milach i jestem cały kaski typu "TURBO2"mnie nie interesują bo mnie interesuje bardziej życie,a tak po pierwsze "stać cię na wóz - stać cię na bat"


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 21:50, 09 Kwi 2012
Remigiusz
Motocyklista

 
Dołączył: 16 Lut 2012
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Chester





Przy zmianie motocykla nadszedł czas na zmianę kasku,tak po za tym zawsze on mi się podobał,i tak na szybkiego po przejechaniu 1700 mil..
PLUSY
-wygodny
-lekki
-działający system anti fog
MINUSY
-głośny
-wyściółka bardzo delikatna i każdy rzep od kurtki czy rękawiczek się przyczepia i niszczy ją
-daszek przy 70 milach dawał taaaaakii rezonans i wibracje że widziałem dwie drogi a nie jedną

Przy testach bez daszku oraz testach manualnych doszedłem do przyczyny i wyeliminowałem wibracje i denerwujący dzwięk naklejając taśmę w miejscach kontaktu daszku z kaskiem i jest gites.




Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Kask SHOEI HORNET DS proszę o opinie
Forum VStromClub Strona Główna -> Akcesoria dla motocyklisty
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin