VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Akcesoria dla motocyklisty -> kaski LS2 - opinie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
kaski LS2 - opinie
PostWysłany: Wto 17:43, 21 Lut 2012
tdm
Motonita

 
Dołączył: 04 Kwi 2011
Posty: 805
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/2





proszę o opinie na temat hiszpańskiej marki kasków LS2 - zwłaszcza model kasku szczękowego tego producenta LS2 FF386 http://www.ls2helmets.es/productsMod.php?fam=4

Na pierwszy rzut oka kask ma wszystko, blendę, wentylację, nawet jakieś odpinane uszczelnienie wokół szyi. Wg certyfikatów SHARP ma 4 gwiazdki. Nie jest to chińszczyzna (chyba) a kosztuje znacznie niej niż inne szczękówki, nie mogę nigdzie znaleźć żadnych testów, porównań kasków tego producenta, nie wiem czy jest to produkt wart zainteresowania.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez tdm dnia Wto 17:44, 21 Lut 2012, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:41, 21 Lut 2012
mariano
A1

 
Dołączył: 17 Sty 2012
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Olsztyn





Mam LS2, ale model FF384, podobny, tyle, że nie szczękowy. Chciałem kupić szczękowy, ale akurat rozmiaru nie mieli. Ogólnie to nie jest najlepsza jakość, ale i tak jestem pozytywnie zaskoczony. Używam go jako drugiego kasku, do krótkich wypadów itp.
Do wad można zaliczyć to, że jest bardzo przewiewny i bardzo głośny. I strasznie paruje szybka (oczywiście nie w słońcu). Na dłuższe wyjazdy w/g mnie nie nadaje się, ale ogólnie to za tą cenę dobry wynalazek.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 10:38, 22 Lut 2012
lasooch
Motonita

 
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Pruszków





Ja się zastanawiałem nad kupnem kasku LS2 typowo crossowego, do lasu na drugie moto. Niestety wyleczyłem się z niego tak szybko, jak tylko włożyłem go na głowę, strasznie niewygodny. Wizualnie niby wnętrze wygląda dobrze, ale okazuje się, że te jego gąbki są strasznie cienkie i za nic nie układają się do głowy. Gdyby były grubsze/"bardziej mięsiste", to część by się ugniotła, a część dobrze trzymała baniak. Niestety kask mocno mnie uciskał w paru miejscach, a o dobrym trzymaniu i tak nie było mowy Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 11:59, 22 Lut 2012
protu
A1

 
Dołączył: 30 Lis 2011
Posty: 30
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Łódź





Moja lepsza połowa tamten sezon używała LS2 FF386 ( w tym się raczej nic nie zmieni ) , żadnych większych wad nie zauważyliśmy.Jesli chdzi o " mięsistośc " środka Lasooch ma racje, na początku zanim się ułożył trochę marudziła ze coś tam gdzieś tam ale sprawe całkowicie załatwia kominiarka. Miłe zaskoczenie to szyba która po 10.000 tys km nie nosi śladów używania a np w agv longway rysowała się nawet jak kask leżał w garażu.Wg mojej oceny w tym przedziale cenowym nawet x2 nie ma konkurencji .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 13:01, 22 Lut 2012
caro
A2

 
Dołączył: 20 Gru 2011
Posty: 90
Przeczytał: 23 tematy

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: opolskie





Kupiłem żonie,za tą cenę może być,ale drugi raz już bym go nie kupił.Jeżdziłem w nim kilka razy, jest głośny i wyściółka się wygniata.Lepiej dołożyć i kupić coś innego.Chyba ,że poprawiła sie jakość wykonania w ciągu 2 ostatnich lat.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 17:05, 01 Mar 2012
DARKOM
Motonita

 
Dołączył: 06 Cze 2011
Posty: 564
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: IŁAWA





ja mam szczekowca i złego słowa nie powiem, ma swoje wady ale cena adekwatna do jakosci.Fakt troszke głośny ale co wymagac po tej cenie,wszystkie mechanizmy działają ok,szybka faktycznie bez rys mimo 7tys KKM...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:02, 10 Paź 2012
OLO1974
Gadżet

 
Dołączył: 21 Lip 2012
Posty: 525
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: KRZESZOWICE Małoplska





ja też mam ls2 , parowanie szybki opanowane , wystarczy lekko ją uchylić na jakieś 3 mm i po kłopocie. Z głośnością też sobie poradziłem Smile zauważyłem , że jak wywietrzniki górne się zamknie to jest ciszej. Jedyna awaria to odkręcona śrubka od zwalniania zaczepu szczęki 5 min i po kłopocie Smile. Szybka się nie rysuje ( do mycia polecam ściereczki z microfibry i płyn do usuwania owadów NETIS ) żonka też ma taki i nie narzeka


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 6:23, 11 Paź 2012
Neno
Motonita

 
Dołączył: 04 Sty 2012
Posty: 652
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Zambrów





Ruszamy w takich w test długodystansowy - 20.000km w 43dni ( adres do relacji z wyprawy w stopce ).
Na razie, Marek po 4.000km, ja po 8.000km możemy napisać tyle:
http://wagadugu2012.pl/kask-ls2/

Oczywiście po teście uzupełnimy/zmienimy punkty które tego będą wymagały.
Nasze opinie zdają się potwierdzać te Wasze Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Neno dnia Czw 6:26, 11 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
kaski LS2 - opinie
Forum VStromClub Strona Główna -> Akcesoria dla motocyklisty
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin