VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom -> DL 650 V-Storm opinie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
DL 650 V-Storm opinie
PostWysłany: Nie 14:41, 26 Lip 2015
halbi
A1

 
Dołączył: 26 Lip 2015
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2





Witajcie. Planuje zakup tegoż motocykla, jednakże chciałbym pierw poznać opinie osób, które miały z nim styczność. Jak oceniacie ten sprzęt? Jak wygląda jazda? Jak motor sprawuje się w zaketach? Jak wygląda sytuacja przy pełnym obciążeniu? Na odpowiedzi na ostatnie pytanie zależy mi najbardziej, bo planuje jazdę z pasażerem. Z góry dziękuję


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Re: DL 650 V-Storm opinie
PostWysłany: Nie 15:10, 26 Lip 2015
Matt
Motonita

 
Dołączył: 22 Maj 2013
Posty: 1072
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/2
Skąd: Jędrzejów/Kraków





halbi napisał:
Witajcie. Planuje zakup tegoż motocykla, jednakże chciałbym pierw poznać opinie osób, które miały z nim styczność. Jak oceniacie ten sprzęt? Jak wygląda jazda? Jak motor sprawuje się w zaketach? Jak wygląda sytuacja przy pełnym obciążeniu? Na odpowiedzi na ostatnie pytanie zależy mi najbardziej, bo planuje jazdę z pasażerem. Z góry dziękuję

1. W porównaniu do czego?
2. Do tyłu się nie da
3. Kładzie się w nich
4. Zmienia się jaka.
5. Proszę Twisted Evil

P.S. Jest pierdylion wątków tego typu - wysil się i poszukaj sobie.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Matt dnia Nie 15:11, 26 Lip 2015, w całości zmieniany 3 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 15:23, 26 Lip 2015
biblo
DeTox nie pomoże

 
Dołączył: 08 Maj 2012
Posty: 2907
Przeczytał: 110 tematów

Pomógł: 37 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: W-wa





Buahaha... ale się koleś udał! To forum (prawie) w całości poświęcone jest małemu DL-owi... Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 16:23, 26 Lip 2015
Marulin
Motonita

 
Dołączył: 23 Paź 2011
Posty: 636
Przeczytał: 87 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lądek-Zdrój





Niezły debiut...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 20:30, 26 Lip 2015
antyks
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 1459
Przeczytał: 80 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 2/2
Skąd: Jastrzębie Zdrój





Znajdziesz tu ( na forum) wiele informacji o tym czego szukasz. Skorzystaj z wyszukiwarki.
Ale tu są przede wszystkim zwolennicy DL... .
Wrzuć w google pytanie- wyskoczy ci kilka obszernych artykułów i porównań z innymi motorami.
A moim zdaniem.. to świetny motor. Do wszystkiego. Z plecaczkiem i bagażami też daje sobie bez problemu radę.
Ale to moja opinia. Kilka dni temu dałem się przejechać właścicielowi BMW R 1200 GS i stwierdził że woli swoją Smile
Trzeba usiąść, przymierzyć się, przejechać itp.
Na pewno to dobra, niezawodna maszyna.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 23:44, 26 Lip 2015
Seba71
Motocyklista

 
Dołączył: 06 Lip 2014
Posty: 386
Przeczytał: 57 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Opole





Gdzieś jest tam adres strony i możesz poczytać , http://www.vstromclub.fora.pl/motocykle-v-strom,32/test-ekstremalny-mojego-v-stroma,20490.html

Nalać sobie % zapalić cygarko i przeglądać forum, ale że to forum DL więc treść jest tendencyjna, nieobiektywna, a odstępcy i zdrajcy zostali napiętnowani i spaleni na stosie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 18:25, 24 Sie 2015
denver
A

 
Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 123
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: RZESZÓW





No to może coś w skrócie dla kolegi w konkretach na pytania.

Jazda na pewno odróżnia się od street'a czy innych mniejszych, masz tutaj większy gabaryt choć przy zachowaniu nie najgorszej wagi w tej klasie. Motor nie dla "zrywnych", ale za to oddaje pełnie frajdy na dalszych wyjazdach, tak na miasto też daje rady, ale zawsze można znaleźć inny lepszy do tego.

Dobry do baaardzo lekkich szutrów nie zapominając przy tym o oponach do tego. Jak w nie jednej gazecie jest opisane zakręty to jego żywioł według mnie, szersza kiera i ładnie rozstawiony środek ciężkości robi swoje.

Co do jazdy we dwójkę i z obciążeniem to już trochę inna sprawa inni mogą zaprzeczyć , ale to już trochę inne moto, wg mnie czuć wagę choć nadal odda niezły zapas mocy na 2 i 3 biegu na podjazdach, nadal zakręty to miła rzecz za to niestety na wybojach lubi obić podbrzusze w szczególności z podnóżkiem serwisowym, dlatego doradzam osłonę alu, a nie plastik.

Inni w sumie mieli racje sprecyzuj pytania będzie łatwiej odpowiadać w innym wypadku to wyjdzie esej.

Jak coś to wal na priv.

Ps. To tylko moje powierzchowne spostrzeżenia i wielu pewnie zaprzeczy ze względu na swoje doświadczenia choć parę kilosów już nim nabiłem i to co napisałem najbardziej odczułem na wypadach.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 19:07, 24 Sie 2015
odyniec
Motocyklista

 
Dołączył: 19 Sie 2015
Posty: 213
Przeczytał: 68 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Gorzów Wlkp.





Czasami lepiej się nie odezwać i udawać idiotę,
niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości Wink


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez odyniec dnia Pon 19:07, 24 Sie 2015, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 19:52, 24 Sie 2015
biblo
DeTox nie pomoże

 
Dołączył: 08 Maj 2012
Posty: 2907
Przeczytał: 110 tematów

Pomógł: 37 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: W-wa





denver, szkoda Twojego czasu i Twojej klawiatury... Autor tego wątku zalogował się na forum jeden, jedyny raz, napisał swojego "odkrywczego" posta i już tu więcej nie zajrzał...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
DL 650 V-Storm opinie
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin