VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom -> Nie działa alarm koło Palacu Kultury w wawie -porada
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Nie działa alarm koło Palacu Kultury w wawie -porada
PostWysłany: Pon 14:36, 18 Lip 2011
przemo99
A1

 
Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 43
Przeczytał: 31 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: skierniewice/warszawa





Miałem kilka razy taką sytuacje że nie chciał sie odblokować alarm w rejonie Pekinu w wawie. Wiem ze nie dotyczy to tylko naszych Dl ale tez napewno innych modeli suzuki bo jakis czas temu pomagałem człowiekowi na Intruderze. Moje rozwiązanie jest takie gdy zawiodą już wszystkie sposoby wciśniecia guzika, żeby zepchnąć moto do najbliższego podziemnego garazu i tam alarm się odblokuje (choć pchanie 300kg intrudera to nie fajna sprawa)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 15:34, 18 Lip 2011
Maro78
A

 
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 100
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Białołęka





Wokół Pekinu jest bardzo dużo anten nadawczych - tam nawet z alarmem w puszce są problemy. Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 19:26, 18 Lip 2011
Otzi
Moderator

 
Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 1156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Kiedyś codziennie w nocy bywałem w okolicach PKiN. Tyle samochodów tam odjechało na lawecie z powodu kłopotów z alarmem, że nawet sobie nie wyobrażacie. Sowiecka aparatura nadawczo-odbiorcza nadal działa Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:42, 18 Lip 2011
Biały
Motonita

 
Dołączył: 10 Maj 2009
Posty: 1033
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wa-wa





Otzi napisał:
Sowiecka aparatura nadawczo-odbiorcza nadal działa Very Happy

Otzi, nic już po tym sprzecie nie zostało Smile ale prawda, że lepiej tam alarmu nie załączać, podobnie choc nieco lepiej jest na parkingu pod E'Leclerc w Al. Jerozolimskich vis-a-vis Macro a obok Philipsa...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:42, 18 Lip 2011
ray68
Motocyklista

 
Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 443
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





trzeba próbowac za którymś razem zadziała, gorzej , że później tyle samo razy , albo więcej Smile z odblokowaniem...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:07, 19 Lip 2011
Konio
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 24 Lis 2010
Posty: 1420
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Londyn





Jak tu alarmu nie załączać, skoro u mnie logos 3 automatycznie blokuje pompę po 30s od zgaszenia pojazdu? Kurde ile ja już razy miałem problem z tym alarmem. Najgorszy chłam jaki widziałem


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:46, 19 Lip 2011
przemo99
A1

 
Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 43
Przeczytał: 31 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: skierniewice/warszawa





Jeśli to jest seryjny alarm to możn to wyłączyć (jakas dziwna kombinacja kluczyka i chyba startera) w serwisie ci to zrobią. Też mnie to denerwowało i wyłaczyłem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 22:55, 19 Lip 2011
Gęsty
A

 
Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 190
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Piaseczno/ Józefosław





Jakiś czas temu pojawiła się serwisówka do Logosa. Pszukaj w historii forum kto ma i poproś- szkoda czasu i kasy na serwis...

Pozdro
Gęsty


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 9:51, 20 Lip 2011
cynek
Forumowy Poeta
Forumowy Poeta

 
Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 2357
Przeczytał: 22 tematy

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Zburzyć pałac.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 23:16, 21 Lip 2011
mikmac
A

 
Dołączył: 26 Sty 2011
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





w logos 3 jest taki problem (fabrycznie, moze da sie to przestawic, ale jakos nie widzialem), ze po 50sek i tak i tak sie uzbraja immobilizer - wiec po tym trzeba kliknac - nie wazne, czy dodatkowo zalaczamy syrene.

U nas zazwyczaj pomaga klikanie pilocika bezposrednio w poblizu centralki. Jak sie go odpowiednio przylozy do moto to zawsze dzialal - napet pod PKiN.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mikmac dnia Czw 23:16, 21 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Nie działa alarm koło Palacu Kultury w wawie -porada
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin