VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom / Usterki i awarie -> Hamulce przednie , mały problem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Hamulce przednie , mały problem
PostWysłany: Wto 17:18, 12 Maj 2015
Łysielec667
A

 
Dołączył: 06 Paź 2014
Posty: 119
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: lublin





Witam szanowne grono. Mam nadzieję, że z podobnymi objawami miał już ktoś do czynienia i będzie w stanie mi pomóc, ale zacznijmy od początku.
W zimę wymieniłem tarcze i klocki hamulcowe z przodu ( stare były już w tragicznym stanie) i było ok. Klocki ułożyły się do tarcz i wyszło, że lewy zacisk ma luz na tulejach, nic wielkiego ani niepokojącego. Ot delikatny luzik mi nie przeszkadzający (nie jestem typem ściganta ani perfekcjonisty). Klamka hamulca na ustawieniu "1" i mam tak 2 cm od manetki. Niewiele, ale mogę z tym żyć. Natomiast w niedzielę po godzinnej jeździe w deszczu hamulce znikły prawie że, a klamkę spokojnie mogłem ścisnąć do manetki Shocked . Na drugi dzień już wszystko wróciło do normy, prawie.
Ma ktoś jakiś pomysł? Czy to przewody? Czy może pompa?????


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:30, 12 Maj 2015
szycha
A2

 
Dołączył: 09 Mar 2015
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: łódz





Powietrze do płynu się nie dostało ?spróbuj dobrze odpowietrzyć


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:39, 12 Maj 2015
krzysiekjx1
Motocyklista

 
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 398
Przeczytał: 24 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: dolnośląskie/BLC





pewnie z ABSem Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:18, 12 Maj 2015
Łysielec667
A

 
Dołączył: 06 Paź 2014
Posty: 119
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: lublin





Nie K6 bez Absolutnego Braku Szczęścia Very Happy, a odpowietrzałem hamulce jakieś 2-3 tygodnie temu.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:34, 12 Maj 2015
Floydoo
Motonita

 
Dołączył: 18 Maj 2010
Posty: 1057
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Norwegia/Bieszczady/DL1000





Wymien plyn hamulcowy i dobrze odpowietrz.

Jezeli wszystko jest oki szczelne to powinno wrocic do normy.

Stary plyn ci sie gotuje i zapowietrza, a jak ostygnie to wraca do normy, wiec... potrzebny nowy.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 18:38, 30 Maj 2015
Łysielec667
A

 
Dołączył: 06 Paź 2014
Posty: 119
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: lublin





Hej, udało mi się usunąć problem , więc dla tych co potrafią szukać na forum zamiast zaczynać nowe posty opiszę co było.
W poprzedni weekend rozebrałem cały hamulec przedni ( zaciski, pompę), tłoczki wypolerowałem wyczyściłem bo okazało się, że mają mnóstwo zbitego brudu na sobie który uniemożliwiał im swobodną pracę. Z zewnątrz nie było to widoczne, dopiero po wyjęciu klocków i "wysunięciu" tłoczków trochę bardziej ukazał się mym oczom cały problem. Tak więc polerka, nowy płyn (stary był czysty) i porządne odpowietrzenie i mam hamulce normalne w końcu Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Hamulce przednie , mały problem
Forum VStromClub Strona Główna -> Usterki i awarie
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin