VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom / Usterki i awarie -> problem z uruchomieniem motocykla
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
problem z uruchomieniem motocykla
PostWysłany: Sob 15:28, 22 Maj 2010
mater
A1

 
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wiskitki/k Żyrardowa





Witam wszystkich. Very Happy Mam mały problem z moim DL 650A z rocznika ’08, a mianowicie: postanowiłem go umyć co też zrobiłem. A następnie uruchomiłem go i przejechałem około 10m. Pozostawiając go by wysechł. Po 2h podszedłem do niego i próbowałem go uruchomić. Bez skutecznie. Shocked Objawy: po włożeni klucza do stacyjki i przekręceniu go wszystko jest w porządku jednakże po wciśnięciu przycisku uruchamiającego następuje cisza. Co zrobiłem: Idea
Sprawdziłem pod siedzeniem bezpieczniki wszystkie są OK. sprawdziłem czy przy włączniku coś się nie rozłączyło jak na razie OK. przeszukałem czy luzem nie ma rozłączonych kostek pod silnikiem. I w tym momencie moja koncepcja się skończyła. Co mogło się stać ?
Question Idea


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 16:13, 22 Maj 2010
Szuja
DeTox nie pomoże

 
Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 3135
Przeczytał: 116 tematów

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: miejscowosc obok ktorej lezy Warszawa





poczekaj do jutra, jutro odpali


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 16:27, 22 Maj 2010
adi-049
Motocyklista

 
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 225
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lublin





Może sprzęgło trzeba wcisnąć?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 16:30, 22 Maj 2010
ologc
Administrator

 
Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 1636
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Monachium/Gdańsk





adi-049 napisał:
Może sprzęgło trzeba wcisnąć?


może ten czerwony guzik on/off Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 17:51, 22 Maj 2010
V-Told
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 2033
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa - Piaseczno





ologc napisał:
adi-049 napisał:
Może sprzęgło trzeba wcisnąć?


może ten czerwony guzik on/off Very Happy


Może wrzucić na luz?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 3:13, 23 Maj 2010
wujekbongos
Motocyklista

 
Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 203
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Żyrardów





Może czujnik sprzęgła??


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 8:31, 23 Maj 2010
rumcajsowaty
A1

 
Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Katowice





Mam u siebie podobnie. Spada kostka z czujnika sprzęgła. Za pierwszym razem, mimo że byłem o tym uprzedzony kupując motocykl, straciłem kwadrans zanim do mnie dotarło w czym problem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 10:11, 23 Maj 2010
wujekbongos
Motocyklista

 
Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 203
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Żyrardów





W razie czego czujka sprzęgła znajduje się pod klamką (mała kostka elektryczna)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 14:32, 23 Maj 2010
Otzi
Moderator

 
Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 1156
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Mały OT. Kiedyś zatwardziały harleyowiec próbował ruszyć z Orlenu. Co wrzucał na bieg motor mu gasł. Po 15 minutach smiechów podpowiedzieliśmy mu, żeby złożył kosę Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 22:52, 23 Maj 2010
marlon777
Motonita

 
Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 1095
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kostrzyna /WWA





To prawda. Czasami człowiek dostaje takiego zaciemnienia na mózgowincę ze hej. Ja też ostatnio 10 min zastanawiałem się dlaczego jak włączam jedynkę to mi sprzęcior gaśnie. i co??? oczywiście zapomniałem po otwarciu bramy schować kose i robiłem z siebie głupa przed sąsiadami. A tak chciałem zaszpanować Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 0:13, 24 Maj 2010
Cezar_LBN
Motocyklista

 
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 395
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lublin





może za mocno go szorowałeś i coś zruszyłeś...albo jak karcherem jechałeś czy wodą pod ciśnieniem to coś Ci się odpięło/zruszyło, zamokło? :>


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 8:03, 24 Maj 2010
mater
A1

 
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wiskitki/k Żyrardowa





Słuchajcie po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi pierwszą trafna diagnozom wykazał sie "wujekbongos" poluzowana kostka. Niby nic a z przyjemności nici. Ja to mówią mężowie moich przyjaciółek „ małe a cieszy Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 0:45, 25 Maj 2010
wujekbongos
Motocyklista

 
Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 203
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Żyrardów





mater napisał:
Słuchajcie po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi pierwszą trafna diagnozom wykazał sie "wujekbongos" poluzowana kostka. Niby nic a z przyjemności nici. Ja to mówią mężowie moich przyjaciółek „ małe a cieszy Wink


Ciesze się że pomogłem. Sam to kiedyś przerabiałem. Taka mała pierdoła a potrafi człowiekowi zszarpać nerwy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 20:09, 31 Mar 2011
radek
A1

 
Dołączył: 20 Mar 2010
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa/Ostrów Maz.





wujekbongos napisał:
mater napisał:
Słuchajcie po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi pierwszą trafna diagnozom wykazał sie "wujekbongos" poluzowana kostka. Niby nic a z przyjemności nici. Ja to mówią mężowie moich przyjaciółek „ małe a cieszy Wink


Ciesze się że pomogłem. Sam to kiedyś przerabiałem. Taka mała pierdoła a potrafi człowiekowi zszarpać nerwy


Stary wątek, ale przydatny. Wujek - z mojej strony także dzięki, już byłem kupić nowy akumulator, ale podkusiło mnie coś i najpierw poprosiłem o sprawdzenie starego... Już miałem wieźć moto do warsztatu - ale postanowiłem dać forum sobie pomóc. I pomogło Smile. DZIĘKI!!!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:31, 31 Mar 2011
Izzy
A2

 
Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 87
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: WY





Ostatnio miałem tak samo. Przez miesiac motor stał bo nie wiedziałem o co chodzi. Wymieniłem akumulator (i tak mu sie nalezało), pojechałem po krotkim spieciu na krotko do ASO a tam magicy podpielu kostke od czujnika sprzegła i mieli niezły polew ze mnie.

Teraz na pewno nie zapomne gdzie to ustrojstwo sie znajduje Confused .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 21:57, 31 Mar 2011
j23j23j23
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 1367
Przeczytał: 47 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wawa





ta kostka to prawdziwa zmora - też już to przerabiałem Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Czw 23:29, 31 Mar 2011
Adamar
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 1218
Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: CK





No sami pechowcy od kostek Smile Smile Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
problem z uruchomieniem motocykla
Forum VStromClub Strona Główna -> Usterki i awarie
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin