VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom -> DL650 K4 praca silnika, proszę o opinie/sugestie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
DL650 K4 praca silnika, proszę o opinie/sugestie
PostWysłany: Nie 12:39, 06 Kwi 2014
MarcinDL650
A1

 
Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kujawsko-pomorskie





Witam forumowiczo-klubowiczów!

Od pewnego czasu zanoszę się z regulacją/ew. inspekcją stanu zaworów - oczywiście nie we własnym zakresie.

Byłem z tą sprawą w serwisie Suzuki w Toruniu by posłuchali - czy ewentualnie słychać, że jest coś do roboty 'na zaraz'.

Niestety mimo chęci i uprzejmości serwisantów nie potrafili powiedzieć jednoznacznie czy jest OK. Mówili raaaaaczej jest dobrze aaale sprawdzić można. Mówią, że musieliby mieć podobnego obok, bo raczej dl tak właśnie pracuje. Na tą chwilę odpuściłem, pomyślałem nagram filmik i wrzucę na forum. Bardzo proszę o opinie/ew. sugestie.

Moto ma 39 000 km przebiegu, mam go od ~26 000km, ~4lata.

https://www.youtube.com/watch?v=rL-FbMTvaUE

LwG!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 14:04, 06 Kwi 2014
Creed
Motonita

 
Dołączył: 22 Paź 2012
Posty: 552
Przeczytał: 8 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Przemyśl





Może zrób serwis sprawdź zawory czyszczenie i synchronizacje przepustnic , sprawdź filtr powietrza czy czasem nie masz tam oleju, przerwę na świecach oraz przewody z odmy, mi się wydaje ze dźwięk nie rożni się zbyt od mojego choć nie jest taki sam(może wina jakości nagrania lub rocznika Smile i obroty chyba masz za wysokie Smile to jest tylko moja taka opinia pozdrawiam daj znać jak i co Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Creed dnia Nie 16:33, 06 Kwi 2014, w całości zmieniany 3 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 16:15, 06 Kwi 2014
Kriss
A2

 
Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 86
Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kołobrzeg





mój jakby podobnie gada Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 19:09, 06 Kwi 2014
Kojot85
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 2279
Przeczytał: 78 tematów

Pomógł: 17 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bydgoszcz





Losie... na słuch, to możecie sobie telewizor podgłośnić....
Zawory w DLu są regulowane na płytkach i nie będzie nic słychać. Stwierdzenie serwisantów z Torunia woła o pomstę do nieba!! Ja pier.... ASO :/
Jeżeli chcesz wyregulować/ sprawdzić luz zaworowy, zrobić synchro, przyjedź do mnie (Łabiszyn, 25km od Bydgoszczy, 11 od Barcina), to zrobię to w Twojej obecności (sprawdzenie). Jeżeli będzie potrzebna korekta, to też na Twoich oczach.

Takie sytuacje coraz bardziej mnie upewniają, że w serwisach motocyklowych w dużej mierze pracują osoby z przypadku lub amatorzy, nie mający pojęcia o tym, co robią.


Post został pochwalony 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 20:06, 06 Kwi 2014
MarcinDL650
A1

 
Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kujawsko-pomorskie





Bardzo dziękuję za odzew i za poświęcony czas.

Na pierwszy ogień zrobię synchro. W tym tygodniu - we własnym zakresie. Jakbym miał jakieś wątpliwości, na pewno się odezwę. Jestem ciekaw czy są duże różnice.

Świece założyłem kilka tys. km irydowe - więc z ich inspekcją raczej dam sobie spokój ale dzięki za sugestie. Reszcie przyjrzę się, przy okazji synchro.

Dzięki Kojot85 za zaproszenie. Miło słychać, że ktoś w 'okolicy' jest w temacie, zwłaszcza DL! Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości będzie okazja się spotkać i podyskutować. Co do zaworów jak coś będzie mnie bardzo niepokoiło i czas pozwoli zjawiam się u Ciebie!

Pozdrawiam!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
DL650 K4 praca silnika, proszę o opinie/sugestie
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin