VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Patenty i usprawnienia / Patenty elektryczne -> Grzane manetki Oxford - coś z nimi nie bandla.
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Grzane manetki Oxford - coś z nimi nie bandla.
PostWysłany: Wto 11:32, 14 Wrz 2010
Mlody
Motonita

 
Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kraków





Na wiosnę kupiłem manetki Oxford, dokładnie takie:



Od kilku dni mam niestety z nimi problem. Po włączeniu automatycznie przeskakują na moc 40% i nic się już z tym nie da zrobić. Raz na kilkanaście prób udaję się zwiększyć moc a jeszcze rzadziej zmniejszyć. Co się mogło stać? Coś z przyciskami czy tą centralką? A może ta druga centralka padła? Ma ktoś pomysł jak to wogóle sprawdzić?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 11:42, 14 Wrz 2010
Szuja
DeTox nie pomoże

 
Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 3137
Przeczytał: 133 tematy

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: miejscowosc obok ktorej lezy Warszawa





hmm, mam podobne objawy w swoich /identycznych/, ale uzywalem ich tylko chyba ze 5 razy i jakos zapominalem potem o problemie. Podlaczam sie do pytania.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 12:03, 14 Wrz 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





mam to samo tylko w sytuacji kiedy zostawie je wlaczone, zgasze silnik i pozniej odpalam, ustawia sie standardowo na 30% i nie da sie zwiekszyc... pomaga wylaczenie i wlaczenie.
Kilka razy mialem sytuacje, ze jak stalem dluzsza chwile z wlaczonym silnikiem, ktory chodzil na jalowym to z 75% przeskakiwalo na 30% i sie wieszalo.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 12:15, 14 Wrz 2010
Szuja
DeTox nie pomoże

 
Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 3137
Przeczytał: 133 tematy

Pomógł: 38 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: miejscowosc obok ktorej lezy Warszawa





chinska technika, nawet CTRL + ALT + DEL nie pomoze...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 14:31, 14 Wrz 2010
denver
A

 
Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 123
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: RZESZÓW





U mnie utkneło na 30% i finito, wyłączanie nic nie daje, napewno manetki do wymiany, szmelc jakich mało.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 14:39, 14 Wrz 2010
Złoty
Motocyklista

 
Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 371
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa/Jabłonna





wasze przynajmniej "działają" w moich mrugnie tylko niebieska diota i tyle:(


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 14:55, 14 Wrz 2010
Mlody
Motonita

 
Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kraków





Jeżeli mruga to znaczy, że jest za niskie napięcie - może połączenie manetki-aku zaśniedziało - przeczyść. Spróbuj podłączyć bezpośrednio do akumulatora, najlepiej przy włączonym silniku.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 14:59, 14 Wrz 2010
Złoty
Motocyklista

 
Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 371
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa/Jabłonna





sprawdzałem napięcie jest ok i nic nie zaśniedziało od samego początku tak sobie działało


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 15:27, 14 Wrz 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





u mnie tez tak sie czasami dzieje (mruga na 30%) jak odpale moto po dluzszym postoju. Na aku mam napiecie powyzej 12V. Jak sie chwile przejedzie i "zresetuje" jednostke centralna to dziala normalnie.

rozumiem, ze wszyscy mamy podlaczone manetki przez gniazdo "dedykowane"... moze tu tkwi problem? Co prawda nie powinno to wplywac na dziwne dzialanie bo to pewnie idzie przez przekaznik, ale hgw jak to jest zrobione?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bibop dnia Wto 15:28, 14 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 16:16, 14 Wrz 2010
Mlody
Motonita

 
Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kraków





Ja mam przez przekaźnik nie przez dedykowane gniazdo. Podłączyłem bezpośrednio do akumulatora ale g** to dało.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 18:24, 14 Wrz 2010
lasooch
Motonita

 
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Pruszków





No to w moich oxfordach było jeszcze inaczej Wink Na panelu sterowania nie świeciła się żadna dioda, nie włączałem manetek, a same z siebie zaczęły grzać Wink Po rozebraniu centralki (nie tej z diodami i przyciskami, tylko tej drugiej kostki) okazało się, że złapała wilgoć i wszystko co miedziane zakwitło na zielono. Po wyczyszczeniu, osuszeniu i szczelnym zamknięciu problem się skończył Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez lasooch dnia Wto 18:25, 14 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 18:30, 14 Wrz 2010
Mlody
Motonita

 
Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kraków





Między bugiem a prawdą nie mam nic do stracenia. Wezmę się za to dzisiaj i rozbiorę obie centralki w pizdziec. Ma ktoś pomysł jedynie czym je po wszystkim zalać, żeby były szczelne?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 19:36, 14 Wrz 2010
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Te nowe sterowniki oxforda są niestety gówno warte!
Chłopaki, już mówiłem, jak się ogarnę z częściami to zrobię nowe sterowniki, wszystkim którzy będą chcieli. W liście (cierpliwie) oczekujących, na razie, jest Złoty, Konra.dzik już dostał, używa sterownik "made by roadrunner" i nie narzeka. Jeszcze chwila cierpliwości, nie mogę się na ten cholerny Wolumen wybrać...[/list]


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez roadrunner dnia Wto 19:41, 14 Wrz 2010, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:46, 14 Wrz 2010
Mlody
Motonita

 
Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 973
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kraków





Roadrunner a można prosić o jakieś foto Twojego sterownika? Jest szansa, żebyś "upchał" go w obudowie Oxforda?

Rozebrałem ten przy kierownicy - w środku sucho i czysto, nie sądzę żeby w nim coś zfiksowało. A to tego drugiego nie chciało mi się dzisiaj rozbieriać 1/2 moto. W piątek się za niego zabiorę.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:26, 14 Wrz 2010
lasooch
Motonita

 
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 941
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Pruszków





Ja po wszystkim zalałem dość obficie gorącym klejem z pistoletu. Jeżdżę w każdą pogodę, ostatnio jakoś głównie w deszcz i jak na razie (odpukać) jest dobrze Smile

Co do tego, że oxfordy się sypią, to u mnie na forum SV 2 kolejnych kolegów też narzeka. Jednemu w czasie jazdy nagle spada moc na 40%, drugiemu w ogóle manetki przestały grzać, mimo że centralka świeci pięknie niczym choinka w grudniu ;]


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 0:57, 15 Wrz 2010
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Mlody napisał:
Roadrunner a można prosić o jakieś foto Twojego sterownika? Jest szansa, żebyś "upchał" go w obudowie Oxforda?

Rozebrałem ten przy kierownicy - w środku sucho i czysto, nie sądzę żeby w nim coś zfiksowało. A to tego drugiego nie chciało mi się dzisiaj rozbieriać 1/2 moto. W piątek się za niego zabiorę.


Mój sterownik jak i sterownik który ma Konra.dzik są właśnie w obudowie oxforda, więc nie ma problemu...
Jedna uwaga, wszystki następne sterowniki będą z potencjometrem, bo sterowanie uswitch-ami i choinką diód niepotrzebnie komplikuje konstrukcję.
Elektronikę najlepiej zalać silikonem sanitarnym lub żywicą epoksydową.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez roadrunner dnia Śro 1:00, 15 Wrz 2010, w całości zmieniany 3 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 21:43, 19 Wrz 2010
Tombenz
A1

 
Dołączył: 12 Wrz 2010
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Katowice





witam miałem ten sam problem z manetkami oxford w suzuki gsxr niestety chinska technologia tu się kłania to z niskiego napięcia robią się takie jaja po 10 min jazdy idzie normalnie zmieniać
motor sprzedany wraz z manetkami
teraz suzuki dl 1000 dostało manetki saito II rewelacja na pokrętle niezawodne
pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 0:59, 20 Wrz 2010
konra.dzik
Administrator

 
Dołączył: 09 Wrz 2007
Posty: 2364
Przeczytał: 36 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Ja potwierdzam słowa Roadrunnera, ten sterownik który mi zrobił działa dobrze i nie narzekam, jako żem zmarźkuch to cały czas prawie go uzywam a choćby teraz w chłodniejsze dni.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 13:01, 20 Wrz 2010
mradom
Motocyklista

 
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 491
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa\Pruszków





Mi wczoraj padly manetki Oxforda.
Zero reakcji - nie zalaczaja sie.
Panowie, jaki jest stan formumowy rozwiazania tego problemu, bo chyba nie ja jeden sie z nim spotykam.

ps. Sprobuje dzisiaj cos poczyscic na stykach ew. sprawdzic zasilanie, choc watpie czy tam cos nie tak dziala.

Dzieki za jakiekolwiek rady\porady\rozwiazania.

/mr/


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pią 8:40, 01 Paź 2010
miccal
Motocyklista

 
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 204
Przeczytał: 24 tematy

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: tk kielce





MANETKI OXFORD A Z ELEKTRONICZNYM STEROWANIEM TO WIELKA CHAŁA!!

to dla potomnych co by ich do reki nawet oglądać nie brali..u mnie na 100%padła centralka sterującą, po pierwszym deszczu,, z dala od domu w perspektywie dluuugiej wycieczki

roadrunner, ile twa pomoc kosztuje ? będę chyba trzecim w kolejce..

a może ma ktoś paragona do skserowania i podesłania do nich, mój sie zawieruszył Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 19:18, 03 Paź 2010
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Jak zrobię 10 szt. podliczę koszty i wystawię cenę, teraz trudno mi powiedzieć.. Nie ma problemu, jesteś trzeci.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 20:16, 13 Paź 2010
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Dwa sterowniki zrobione, szczegóły w dziale giełda!
http://www.vstromclub.fora.pl/gielda,19/sterownik-podgrzewanych-manetek,3855.html#49668


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez roadrunner dnia Śro 22:12, 13 Paź 2010, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:50, 13 Paź 2010
Sit
A2

 
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 68
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Roztocze, Irlandia





Qurrr mam ten sam problem, diody w przekażniku świecą, ale manetki niestety nie grzeją. Podłączłem bezpośrednio do aku i to samo.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 21:51, 13 Paź 2010
Adamar
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 1218
Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: CK





Miałem ten sam problem z przełączaniem jak Młody i Szuja, po wymianie klawiatury jest OK. Nie mogłem zwiększyć grzania (raz na 5 prób się udawało), a w dół przełącznik działał dobrze.
Podjechałem do serwisu (tam gdzie kupiłem) powiedziano mi że trzeba zdemontować cały komplet i oddać na reklamację, po lekkich przepychankach wymienili mi wyłącznik, manetki miałem jeszcze na gwarancji, z tymi nowymi Oxfordami jest coś nie tak (pier...... chińszczyzna).
Wszystkim którzy zdecydują się na zakup tych manetek polecam: zakup i montaż w serwisie, żeby nie było problemu z ewentualną wymianą. Prawidłowo działające manetki zachowują się następująco. Po włączeniu zapłonu/kluczyka (przy włączonych manetkach) mamy 30% i nie zwiększymy, dopiero po odpaleniu silnika, jak napięcie wzrośnie, działa przełącznik do góry.
Wszystkim którzy kupili i mają jeszcze gwarancję doradzam szybka reklamację.
Choć jak mi powiedzieli żeby oddać im komplet to lekko się wk..... połowy moto nie będę rozbierał (centralkę mam pod zbiornikiem) ale dopiąłem swego. Jak jeszcze raz padnie to kupię inne i po zawodach, za 200 zł nie będę się denerwował.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Adamar dnia Śro 21:53, 13 Paź 2010, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:18, 13 Paź 2010
Biały
Motonita

 
Dołączył: 10 Maj 2009
Posty: 1033
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wa-wa





Ooo, padły też moje Smile Akurat teraz gdy najbardziej potrzebne.
Tak się składa, że dzień wcześniej byłem na myjni...ale jeszcze jeden dzień działały...więc kto żyw i jeszcze mu działają niech wyjmie sterownik i go porządnie uszczelni


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 22:32, 13 Paź 2010
DICTUS
A

 
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 199
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Oooooo....

Moje niestety również świrują... a było tak miło, znaczy ciepło... Sad

Wytrzymały 9824km.... i out.

Niestety po ulewach odmówił współpracy wyświetlacz biegów zakupiony na allegro i manetki oxford`a Sad

Do bani Sad


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 22:33, 24 Paź 2010
Biały
Motonita

 
Dołączył: 10 Maj 2009
Posty: 1033
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Wa-wa





Zmarznięte ręce zmotywowały mnie w końcu do zajrzenia do instalacji manetek Arrow okazało się, że prawdopodobnie do wtyczki łączącej panel sterowania z modułem (tej okrągłej) dostało się nieco wilgoci i nie kontaktowała dobrze- teraz znowu będę miał ciepło w łapki Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Grzane manetki Oxford - coś z nimi nie bandla.
Forum VStromClub Strona Główna -> Patenty elektryczne
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin