VStromClub

Forum Miłośników Motocykli Suzuki DL V-Strom

Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Forum VStromClub Strona Główna -> Motocykle V-Strom / Usterki i awarie -> Dziwnu Hałas w trakcie jazdy
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Dziwnu Hałas w trakcie jazdy
PostWysłany: Nie 19:36, 06 Cze 2010
pawel
A1

 
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: świebodzin





WItam.
Mam taki mały proble.W czasie jazdy na 2 lub 3 biegu w granicach 3 tys obrotów coś mi wyje tak jak w polonezach zajechane mosty.Pisze ze na 2 i 3 biegu i w takiej granicy obrotów bo póżniej to szum wiatru i nic nie slysze czy dalej coś mi tam wyje.
Czy ktoś może wie co to może byc??
Najgorzej to słychać jak zjeżdżam z lekkiego wzniesienia na biegu i hamuję silnikiem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 21:38, 06 Cze 2010
adi-049
Motocyklista

 
Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 225
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lublin





Może , łańcuch masz suchy?może łożyska w kołach? może opony (ciśnienie)?
trudno stwierdzić bez odsłuchania i sprawdzenia


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 22:10, 06 Cze 2010
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Albo łożysko np. sprzęgła... Przejedź się bez kasku i posłuchaj... Jeżeli hałas pojawia się/narasta wraz ze wzrostem prędkości to może być coś z tego o czym napisał ADI, jeżeli przy określonych obrotach natomiast, to problem leży w silniku. Żeby coś potwierdzić lub wykluczyć trzeb określić w jakich konkretnie okolicznościach pojawia się ten hałas.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 20:41, 08 Cze 2010
pawel
A1

 
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: świebodzin





dziękuję za informacje.Na dzień dzisiejszy wykluczyłem już silnik i sprzęgło.Prawdopodobnie napęd tak hałasuje bo to aż podnóżki drżą przy prędkościach rzędu 40 do prawie 60 km/h.
dziękuje za informację Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 21:02, 08 Cze 2010
konra.dzik
Administrator

 
Dołączył: 09 Wrz 2007
Posty: 2364
Przeczytał: 27 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





Proponuję również redukować biegi bo przy 40km/h na szóstym to niezdrowo.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 15:35, 09 Cze 2010
jakubdl1000
Motonita

 
Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 719
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bydgoszcz





jaki dl jaki przebieg, sprawdź łożysko zębatki tylnej jak masz watpliwosc to wymin - nowka najwyzszej jakosci 40zł w sklepie z łozyskami i bedzie ciszej. u mnie przy 30000 na tym samym łańcuchu zaczoł on mocniej hałasowac, trzebabyło smarowac czesciej. łozysko sobie wymieniłem bo uznałem ze to nie duzy wydatek jak kolo juz zdjęte


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Śro 23:49, 09 Cze 2010
zlociutki
A2

 
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 79
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kielce





A moze to silnik pomrukuje do Ciebie , niech to osłucha ktos inny moze niepotrzebnie sie martwisz???


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 21:03, 12 Cze 2010
thekamil
A

 
Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 188
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Katowice





u mnie kiedyś dzwonił łącznik z gmoli givi


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Sob 21:19, 12 Cze 2010
bibop
Maniak motocyklowy

 
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Warszawa





u mnie "dzwoni" lewy podnozek pasazera jak jest zlozony.
dzwoni w okolicy 5krpm


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 12:30, 13 Cze 2010
jakubdl1000
Motonita

 
Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 719
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Bydgoszcz





wczoraj zmianilem napęd, teraz jest o wiele ciszej, moze masz poprostu łańcuch juz wyciagniety i hałasuje


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 14:01, 13 Cze 2010
roadrunner
Administrator

 
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2964
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Lubartów, Warszawa





Jakub, nowy napęd będzie cichy przez jakieś 200-300km, zacznie grzechotać jak się wychlapie z niego orginalny smar.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Nie 21:08, 13 Cze 2010
cornmencita
A1

 
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: USTKA





Witka!Tak jak pisał jakubdl1000 dużo problemów przysparza łożysko umieszczone w piascie tylnej zembatki.U mnie było baaardzo zużyte i zardzewiałe jak pies.Powodowalo sporo grzechotania przy właśnie takich małych prędkościach.Dodatkowo powodowało taki mało fajny odgłos przy wbijaniu jedynki (K L A N G).Przy okazji przerabiałem tulejki dystansowe aby tylna zembatka znalazla sie o 2mm blizej kola.Oryginalnie w K2 i K3 jest zbyt duze odsadzenie i dlatego to łożysko zużywa sie zbyt szybko oraz nie da rady idealnie ustawic napedu(kożystając z lasera zembatki nigdy nie były w tej samej płaszczyżnie).


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:05, 14 Cze 2010
pawel
A1

 
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: świebodzin





skoro wymiana tego łożyska to nie taka droga sprawa to wymienię je.moto ma 28tys przebiegu a kupiłem jak miał 25 a nie wiem czy było kiedyś już wymieniane.Będę spokojniejszy Smile a później najwyżej jak to nie podziała to wymienię napęd.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Pon 22:32, 14 Cze 2010
marlon777
Motonita

 
Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 1095
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Kostrzyna /WWA





thekamil napisał:
u mnie kiedyś dzwonił łącznik z gmoli givi


u mnie też łącznik gmoli tak hałasował tak jak bym do wiadra wsypał komplet sztućców i położył to wszystko na silniku odkręcając bak. Byłem ogromnie zaskoczony że tak mała luźna tulejka może tak hałasować w zakresie 3.5 - 5.0k


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto 11:57, 07 Paź 2014
cichy73
A1

 
Dołączył: 07 Paź 2014
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Białystok





Witam.

Odświeżam temat. Też mi coś wyje jak w starym polonezie Smile. Szczególnie na 6 biegu i przy odkręceniu gazu.
Paweł, może już znasz przyczynę ?

Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Dziwnu Hałas w trakcie jazdy
Forum VStromClub Strona Główna -> Usterki i awarie
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin